Kovászos croissant Hv: 20dkg kovász, 1dcl víz, 1,5dcl tej, 1tojás, 1tojássárgája, 50gr olvasztott vaj, 4-5kanál cukor, csipet só, 500gr liszt. Dagasztas, 1,5 óra kelesztés . Közben össze kutyulni 200gr vajat 80 gr lisztel, 2 sütöpapír közöt tégla alakúra nyújtani- formázni. Hütöbe tenni. Aztan kinyújtani a tésztát, közepére helyezni a már megdermedt vaj- liszt téglát vagy kockat - ahogy sikerül es össze hajtogatni, nyujtani, félóránként megismételni a hajtogatás nyújtást 3x. Cikkeket vágni, nutellával tölteni, még keleszteni így - nekem ez egy bö félóra volt. Megkenni tojássárgájával , megszórni mandulával és sütni. Nagyon finom lett. Több croissant receptet próbáltam már de ez a befutó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése