Krumplilángos receptje, amit nagymamáink még a spóron
sütöttek
19
Nagymamáink az igazán finom krumplilángost, a család nagy kedvencét a
spóron sütötték, amelynek annyira finom íze volt, hogy akár 100 darab is
elfogyott egy nagyobb családban.
Hozzávalók:
·
1 kg krumpli
·
30 – 35 dkg liszt
·
1 tojás sárgája
·
1 ek olaj
·
só
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet
leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha
kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30 – 35 dkg lisztet, 1 tojás sárgáját, 1 ek
olajat. Puha tésztát gyúrunk belőle, s lisztes deszkára borítjuk. Rudat
formázunk belőle és kb 1,5 ujjnyi darabokra felvágjuk.
A korongokat
alálisztezzük, s palacsinta nagyságúra nyújtjuk.
Palacsinta sütőben
sütjük, melyet minden lángos előtt átkenünk olajjal. Ha kész, kicsit lehet
sózni – amennyiben szükséges.
Tipp:
Nagymamám masina platnyin sütötte, s utólag kente meg olvasztott zsírral.
Ez volt az igazi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése