Mézesrecept Gundel Gábor nyomán Horváth
Ágotától
Hozzávalók:
30 dkg liszt (jó ha egy kis rozslisztet is
teszel hozzá)
14 dkg porcukor
2-3 evőkanál méz langyosan
2 egész tojás
kávéskanálnyi szódabikarbóna
fahéj, szegfűszeg őrölve, reszelt narancshéj
Mindezeket összegyúrjuk,( a mézet feltétlenül
langyosítsd) legalább fél napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra
nyújtjuk, szaggatjuk, formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét
megkenhetjük tojással, rá magokat vagy kenés nélkül cukormázzal írott díszítést
tehetünk
Forró sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Én legalább 5 adagot be szoktam gyúrni
egyszerre, kezdőknek 3 elég!
Szeretettel Czinege Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése