Kovászos rozscipók ragu és krémlevesekhez Edit Mészáros, 2014. október 12., 16:06 Hozzávalók: 20 dkg rozskovász 30 dkg BL 80 liszt 35 dkg tk. rozsliszt 1 ek. sikér 2 tk. só 2 ek. olaj csipet aszkorbinsav 1 tk. barnacukor 2,5-3 dcl víz 10 kovászos nyanya Este bekevertem az előtésztát 20 deka rozskovászt 2 deci langyos vízzel és 20 deka rozsliszttel. Reggel hozzáadtam a többi hozzávalót,majd bedagasztottam. Olajos tálban kelesztettem duplájára,ez nálam egy óra volt. Enyhén lisztezett deszkán meghajtogattam feszesre a tésztát,eléggé lágy volt a tészta,majd zsemléket formáztam belőle 3 darabot. Formázás után jó fél órával már mentek is a gőzösített sütőbe légkeverésen 250 fokon 10 perc,200 fokon 10 perc,és 180 fokon szintén tíz perc.Félidőben kivettem a formát a vízzel.Sülés után megvártam míg lanygyosra hűlnek,kalapját levágtam,a cipót kibeleztem,és még visszatettem 8 percre 200 fokos sütőbe. Forró ropogós csészét kaptam a finom pulykaraguhoz. Sok sikert az elkészítéshez és jó étvágyat :) Alaprecept Limara rozskovászos cipója tiszta kovásszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése