2022. október 16., vasárnap

mézes recept

 

 

Áldott Adventet!

 

Mézesrecept Gundel Gábor nyomán

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt (jó ha egy kis rozslisztet is teszel hozzá)

14 dkg porcukor

2-3 evőkanál méz langyosan

2 egész tojás

kávéskanálnyi szódabikarbóna

fahéj, szegfűszeg őrölve

Mindezeket összegyúrjuk, legalább fél napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét megkenhetjük tojással, rá magokat vagy kenés nélkül cukormázzal írott díszítést tehetünk

Forró sütőben aranybarnára sütjük.

 

2006 december 8-9 Pécs

Horváth Ágota

 

 

 

 

Áldott Adventet!

 

Mézesrecept Gundel Gábor nyomán

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt (jó ha egy kis rozslisztet is teszel hozzá)

14 dkg porcukor

2-3 evőkanál méz langyosan

2 egész tojás

kávéskanálnyi szódabikarbóna

fahéj, szegfűszeg őrölve

Mindezeket összegyúrjuk, legalább fél napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét megkenhetjük tojással, rá magokat vagy kenés nélkül cukormázzal írott díszítést tehetünk

Forró sütőben aranybarnára sütjük.

 

2006 december 8-9 Pécs

Horváth Ágota

 

 

 

 

 

Áldott Adventet!

 

Mézesrecept Gundel Gábor nyomán

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt (jó ha egy kis rozslisztet is teszel hozzá)

14 dkg porcukor

2-3 evőkanál méz langyosan

2 egész tojás

kávéskanálnyi szódabikarbóna

fahéj, szegfűszeg őrölve

Mindezeket összegyúrjuk, legalább fél napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét megkenhetjük tojással, rá magokat vagy kenés nélkül cukormázzal írott díszítést tehetünk

Forró sütőben aranybarnára sütjük.

 

2006 december 8-9 Pécs

Horváth Ágota

 

 

 

 

 

Áldott Adventet!

 

Mézesrecept Gundel Gábor nyomán

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt (jó ha egy kis rozslisztet is teszel hozzá)

14 dkg porcukor

2-3 evőkanál méz langyosan

2 egész tojás

kávéskanálnyi szódabikarbóna

fahéj, szegfűszeg őrölve

Mindezeket összegyúrjuk, legalább fél napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét megkenhetjük tojással, rá magokat vagy kenés nélkül cukormázzal írott díszítést tehetünk

Forró sütőben aranybarnára sütjük.

 

2006 december 8-9 Pécs

Horváth Ágota

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése