Puncsgolyó
Hozzávalók:
20 dkg piskóta vagy keksz
6 dkg ráma
4 evőkanál rum
4 evőkanál málnaszörp
1 dl víz
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
5 dkg darált dió
Díszítéshez: kókuszreszelék, tortadara
A vizet és a cukrot egy kis lábasba tesszük és kis lángon szirupot főzünk. Ha
jól besűrűsödött, levesszük a tűzről és megvárjuk, amíg kihűl. Az apróra tört
piskótához, (de nem nagyon morzsás) adjuk a puha rámát, hozzákeverjük a
kakaóport. Leöntjük az előre összekevert folyékony hozzávalókkal (rum, szörp,
cukor szirup,) majd a diót és jól összegyúrjuk. A masszából golyókat formálunk,
és tetszés szerint megforgatjuk kókuszban vagy csoki darában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése