Marta vadkovászos lebbencs tésztája Edit Mészáros, 2014. november 11., 7:56 1,5 bögre liszt (jobb, ha fele finomliszt, fele rétesliszt) 0,5 bögre aktív vadkovász (itt fehér lisztes 'Fecó' kovászom) 2 tojássárgája vagy 1 tojás 0,5-1 dl víz (nekem 0,75 dl kellett, de függ a kovász sűrűségétől és a liszttől is) csipet só elkészítés 1. A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, majd pihentetjük 30-60 percet (vagy hűtőben egy éjszakát). 2. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd pizzavágóval össze-vissza "korcsolyázva", össze-vissza mintákat vagdosunk. 3. Bő, forró, sós vízben főzzük 1-2 percig forrás után, majd leszűrjük. (Szárítottat tovább!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése