Krumplis-köményes copfok
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő 1
dl tejben futtatva, 60 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma,
kevés olaj a pároláshoz, 1 tojás, 40 dkg liszt, ízlés szerint 3- 4 tk. só, + 1
tojás a kenéshez, köménymag
A krumplit héjában megfőzzük, pucolás után áttörjük és
hűtjük.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon
megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a krumplihoz a tojással, élesztővel, sóval,
liszttel együtt és jól kidolgozzuk. Pihentetjük 30 percig, majd 1 cm vékonyra nyújtjuk és 2x10
cm vékony rudakat vágunk. Kicsit megsodorjuk, hogy hengeres legyen, majd félbe
hajtjuk és megcsavarjuk. Megkenjük tojássárgájával, szórjuk köménnyel és ismét
pihentetjük 30 percig. Közepes tűznél kb. 20 perc alatt sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése