Madártejszelet
(Roxa receptje, az azóta megszűnt Jegeskávé oldalról)
-
15 dkg zabpehelyliszt (nálam:
10 dkg zabpehelyliszt, 5 dkg DW zero liszt)
-
5 dkg durum liszt
-
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (nálam: 5 dkg DW 50%-os liszt)
-
3 dkg light margarin (nálam: 2
dkg vaj, 1 dkg kókuszzsír)
-
1 csipet só
-
1 egész tojás
-
Folyékony édesítő
-
1 dl langyos tej
-
Fél csomag (8 gr.) szalalkáli
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (előtte a szalalkálit
„felfuttatjuk” a meleg tejben), 4
(nagyon vékony, kb. 2 mm-es) lapot nyújtunk belőle, majd egy tepsi hátulján,
előmelegített sütőben, kb. 7-8 perc alatt megsütjük. (a tepsi hátulját vékonyan
kikenjük vajjal, vagy olajjal)
Krém:
-
2 tojásfehérjét porédesítővel (nálam: csipet sóval)
habbá verünk, félretesszük.
Kimérünk:
-
6 dl tejet
-
2,5 dl vizet
-
1 evőkanál folyékony édesítőt
-
2 tojás sárgáját
-
2 csomag vaníliás pudingport
-
Kb. másfél evőkanál folyékony édesítőt
-
Kb. egy-két evőkanálnyit a kimért vizes-tejes cuccból
Kézi mixerrel habosra keverjük, majd egy edénybe öntjük, és
folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Az eredeti recept szerint MÉG FORRÓN belekeverjük a krémbe a
felvert tojásfehérjét, majd megtöltjük a krémmel a lapokat.
Én a krémből kivettem kb. 2-3 merőkanálnyi adagot, és adtam
hozzá 2 dkg magas kakaótartalmú étcsokit, jól elkevertem. A tojásfehérje habot
elharmadoltam, 1/3 ment a csokis krémhez, a többi a vaníliáshoz, végül
megtöltöttem a lapokat.
Az egész sütiben kb. 200-205 gr CH van. Nem kevés, de szépen
beosztva szerintem simán jó :)
A kalóriája (az eredeti recept szerint) kb. 1700 kcal, az
egész sütiben. Ez sem kevés, de leosztva nem annyira vészes :)
Nekem 24 kocka lett, 20x30-as lapokat sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése