Olivabogyós kenyér előtésztával 1 kanál kovászból Előtszta 177 gramm kenyériszt 222 gramm víz 1 kanál rozskovász 12-16 órán át érleljük szilonzacsiban. 1.lépés Kézzel összegyurmázom 600 gramm kenyérlisztet 120 gramm tk. rozslisztet és az előtésztát. 30-60 percig pihentetjük. 2. Lépés Hozzáadom a 18 gramm sót,bedagasztom. Lágy tésztát kapok,ne tessék megijedni. Rászórom az olivát,és meghajtogatom culrászlapáttal. 3. Lépés Háromszeor hajtogatom fél óránként. Mehet a szakajtóba kelni,hőmérsékletfüggő,lehet 2-3 óra Nekem három óra alatt kelt meg ilyen szépre,a tészta lágy A harmadik hajtogstás után még várok fél órát,utána formázom A sütőt előmelegítem vízzel az aljában 250 fokra. Belefordítom a tésztát.A forró gőzös sütő gyorsan felhúzza.15 percig sütöm 250 fokon,majd kiveszem a vizet,kiszellőztetem a sütőt és 200 fokon sütöttem még 30 percet szép barnára
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése