Kókuszos, krémes Pingvinek
Hozzávalók:
15 dkg keksz, 15 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék, 8 dkg
porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál sütőrum.
A krémhez:
10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál
sütőrum.
A díszítéshez:
25 db kerek keksz,
A krémhez keverjük simára a vajat, a rumot, a kakaóport és
a porcukrot.
A pingvinek testéhez, sodrófával törjük finomra a kekszet,
és tegyük egy tálba. A vajat, picit hagyjuk megpuhulni. A por- és vaníliás
cukorral, valamint a kókuszreszelékkel együtt keverjük a morzsához, ízesítsük a
rummal, majd az egészet gyúrjuk sima masszává. A tésztát osszuk 25 részre
és mindegyiket formázzuk kúp alakura. Egy fakanál nyelével alulról fúrjunk
lyukat és töltsük meg a kakaós masszával, aztán helyezzük őket 1-1 kekszre.
Hűtőben pihentessük.
A fehér csokis tortabevonót gőz fölött olvasszuk fel,
mártsuk bele a pingvinek testét, majd hagyjuk megdermedni. Ezután az ét csokis
tortabevonót megolvasztjuk, és ebbe mártjuk a pingvinformák felét. Rögtön
ragasszunk az oldalukra 1-1 mandulát, ez lesz a pingvinek szárnya. A marcipánt
az ételfestékekkel színezzük meg és ebből lesz a pingvinek csőre. A szemüket
étcsokoládés masszával fessük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése