Krumplis azaz "Rumlis" pogi, ahogy azt Lanczkor mamától tanultam
Hozzávalók:
Megfőzzük a krumplit, melegen áttörjük és kihűtjük.
Az élesztőt a tejjel, 2 ek. liszttel, cukorral
felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a kihűlt krumplival.
Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a kovászt és nagyon alaposan kidolgozzuk.
Letakarva pihentetjük 1 órát. Közben felolvasztjuk
a Rámát. Ne legyen meleg.
Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és megkenjük
vaj/Rámával. Lazán összehajtjuk, és megint pihentetjük de csak 1/2 órát.
Megint nyújtjuk és megkenjük.
Legalább háromszor kell hajtogatni és pihentetni.
Az utolsó pihentetés után kb. 1,5
Megkenjük tojással, és a tepsin pihentetjük még 10
percet.
Meleg sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
(ebből az adagból kb. 80 db lesz, de garantált a
siker!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése