Meggyes pudingos habos kelt pite Hozzávalók Kelt tésztához: - 40 dkg fehérliszt - 25 dkg aktív kovász - 2 dl langyos tej - 8 dkg vaj - 5 dkg cukor - csipet só Töltelékhez: - 50 dkg fejtett meggy (bármilyen gyümi jó) - 4 tojás (szétválasztva, a fehérje a végén kell) - 10 dkg cukor - 10 dkg puha vaj - 1 cs. vaníliás puding - 2 dl tej Elkészítés 1. A tésztához a vajat megolvasztom. A lisztet, a kovászt, és a sót összekeverem, majd hozzáadva a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat robotgép dagasztófejével sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. 3x 30 percenként olajozott kelesztőben meghajtogatni. 2. Közben a meggyet kimagozom. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd belekeverem a pudingport, a tejet, és a tojássárgáját is. Felfőzöm sűrű krémmé. 3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta krémet, és rádobálom a meggyet. 200 fokon, edényben vízzel az alján sütöm, amíg pirulni kezd. 4. Közben a 4 fehérjét kemény habbá verem cukorral, és a piros sütire kenem, majd visszatolom sülni, amíg barna nem lesz a hab.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése