Húsmentes menü
1. hét
2013. január 14.,
hétfő |
|||||||
|
|||||||
Zabkása reszelt almával Hozzávalók: |
|||||||
|
|||||||
Nyers, darabolt
zöldségek (sárgarépa, uborka, zellercsíkok), 10 deka sovány túró 1 deci natúr
joghurttal összekeverve |
|||||||
|
|||||||
Sült karalábé vörös pesztóval Hozzávalók: |
|||||||
|
|||||||
egy narancs, 3 deci
zöld tea édesítés nélkül |
|||||||
|
|||||||
1,5 natúr joghurt egy
evőkanál zabkorpával, két kivi vagy bármennyi eper |
2013. január 15., kedd |
|||||||
|
|||||||
Müzli Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
két alma, 5-6 szem
mandula |
|||||||
|
|||||||
Túróburger Hozzávalók 12 lepényke
elkészítéséhez: |
|||||||
|
|||||||
pomelo vagy mirelit
eper, amennyi jólesik, 5 deka mozzarella light |
|||||||
|
|||||||
egy nagyobb, zsenge
karalábé két szelet natúr joghurtos Abonettel |
2013. január 16.,
szerda |
|||||||
|
|||||||
Tojáspuffancsok Hozzávalók négy, 8
centi átmérőjű darabhoz: |
|||||||
|
|||||||
narancs, amennyi
jólesik (vagy helyette fagyasztott ribizli, málna) egy deci natúr joghurttal |
|||||||
|
|||||||
Falafel Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
egy nagyobb, durvára
reszelt alma egy kis maréknyi tört dióval, egy citrom levével, két evőkanál
zabpehellyel, egy evőkanál zabkorpa |
|||||||
|
|||||||
három kivi vagy két
narancs vagy bármennyi mirelit ribizli 10 deka sovány túróval és egy deci
natúr joghurttal |
2013. január 17.,
csütörtök |
|||||||
|
|||||||
tejeskávé két deci 1,5
százalékos tejjel, édesítés nélkül, két vékony szelet teljes kiőrlésű kenyér
zsírszegény túróval megkenve, mandarindarabokkal vagy cukormentes natúr
lekvárral megrakva |
|||||||
|
|||||||
Sárgarépasaláta mozzarellával Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
Savanyúkáposztás tallérok paprikakrémmel Hozzávalók körülbelül
25 gyerektenyérnyi tallérhoz: |
|||||||
|
|||||||
két alma, öt szem dió |
|||||||
|
|||||||
Kínai kel saláta juhsajttal Hozzávalók két
személynek: |
2013. január 18.,
péntek |
|||||||
|
|||||||
Lencsekrém Hozzávalók kb. fél
kiló krémhez: |
|||||||
|
|||||||
két alma, egy
sárgarépa |
|||||||
|
|||||||
Zöldséges batyu Hozzávalók négy
batyuhoz:: |
|||||||
|
|||||||
körte, amennyit csak
kívánsz, 2 szelet puffasztott barnarizskenyér, két vékony szelet sajt |
|||||||
|
|||||||
savanyú káposzta,
amennyi jólesik, gyümölcstea |
2013. január 19.,
szombat |
|||||||
|
|||||||
hatalmas adag
gyümölcssaláta almából, körtéből, mandarinból és kiviből, citromlével
meglocsolva, egy kávéskanál mézeskalács fűszerkeverékkel meghintve |
|||||||
|
|||||||
egy darab teljes
kiőrlésű zsemle 2,5 deka márványsajttal, hagymával, retekkel |
|||||||
|
|||||||
Répafőzelék zsenge karalábéval Hozzávalók egy
felnőtt- és egy babaadaghoz: |
|||||||
|
|||||||
a pénteken készített
lencsekrémből 10 deka két szelet Abonettel |
|||||||
|
|||||||
1,5 deci natúr joghurt
egy csokor petrezselyemmel, egy evőkanál zabkorpával, két darab kockákra
vágott paradicsommal |
2013. január 20.,
vasárnap |
|||||||
|
|||||||
tejeskávé 2 deci 1,5
százalékos tejjel, fokhagymával bedörzsölt teljes kiőrlésű pirítós kenyér 5
deka vékonyan szeletelt diós sajttal, hozzá bármennyi nyers zöldség |
|||||||
|
|||||||
1,5 deci natúr joghurt
bármennyi nyers, aprított gyümölccsel és egy evőkanál zabkorpával |
|||||||
|
|||||||
Kesudiós sült zöldség Hozzávalók egy
felnőtt- és egy babaadaghoz: |
|||||||
|
|||||||
Kukactorta SÜTÉS NÉLKÜL! |
|||||||
|
|||||||
rántotta egy tojásból bármennyi nyers zöldséggel |
Húsmentes menü
2. hét
2013. január 21.,
hétfő |
|||||||
|
|||||||
Alma mix Hozzávalók: |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
zöldség 5 deka feta sajttal és 1,5 deci natúr joghurttal |
|||||||
|
|||||||
Karfiolos lepénykék sárgarépasalátával Hozzávalók nyolc
lepényhez (egy felnőtt és egy babaadag): |
|||||||
|
|||||||
nyers gyümölcs (kivéve
banán), amennyi jólesik 5 deka sajttal |
|||||||
|
|||||||
Gombás köles Hozzávalók fejenként: |
2013. január 22., kedd |
|||||||
|
|||||||
egy tojásból és 5 deka
sajtból sütött rántotta két vékony szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, 3 deci
édesítés nélküli, 1,5 százalékos tejjel készült tejeskávéval |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
gyümölcs, öt szem mandulával |
|||||||
|
|||||||
Zöldséges rigatoni Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
Uborkás ivójoghurt Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
egy kemény tojás 1
deci natúr joghurttal, bármennyi nyers zöldséggel |
2013. január 23.,
szerda |
|||||||
|
|||||||
Szedres, citromos kefirital Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
két szelet teljes
kiőrlésű Abonett 5 deka sovány tehéntúróval, bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
Brokkoli diós sajtmártással Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
két alma, 10 deka
sovány krémtúró apróra vágott petrezselyemmel |
|||||||
|
|||||||
egy karalábé, másfél
deci natúr joghurt, petrezselyem |
2013. január 24.,
csütörtök |
|||||||
|
|||||||
Tojáskrém Hozzávalók 50 deka
krémhez: |
|||||||
|
|||||||
nyers gyümölcs,
amennyi beléd fér, hozzá öt szem mogyoró |
|||||||
|
|||||||
Brokkolis hajdinaleves Hozzávalók öt
személynek: |
|||||||
|
|||||||
Mandulás zabpehelykása Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
körülbelül 25 deka
nyers sárgarépa, citromfűtea, egy deci natúr joghurt |
2013. január 25.,
péntek |
|||||||
|
|||||||
Almatea Hozzávalók két
literhez: |
|||||||
|
|||||||
két szelet teljes
kiőrlésű Abonett 5 deka sovány sajttal |
|||||||
|
|||||||
Mandulás lepény zöld salátával Hozzávalók egy darab,
vastag palacsinta méretű lepényhez: |
|||||||
|
|||||||
két alma, 5 deka
zsírszegény sajt |
|||||||
|
|||||||
Sárgaborsókrém-leves Hozzávalók négy
személynek: |
2013. január 26.,
szombat |
|||||||
|
|||||||
Zabkása reszelt almával Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
Körözött Hozzávalók két
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
Sajtos brokkolitorta Hozzávalók öt
személynek: |
|||||||
|
|||||||
két alma, egy szelet
puffasztott barnarizskenyér, két vékony szelet sajt |
|||||||
|
|||||||
egy kemény tojás két
deci joghurttal, bármennyi nyers zöldséggel |
2013. január 27.,
vasárnap |
|||||||
|
|||||||
Petrezselymes pástétom Hozzávalók 50 deka
pástétomhoz: |
|||||||
|
|||||||
két alma, öt szem
mandula |
|||||||
|
|||||||
Sült babos padlizsán Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
egy narancs, két kivi,
5 deka mozzarella light |
|||||||
|
|||||||
két szelet Abonett, 5 deka zsírszegény túró, bármennyi nyers zöldség |
Húsmentes menü
3. hét
2013. január 28.,
hétfő |
|||||||
|
|||||||
mandarinturmix 3 deci
1,5 százalékos tejből és két kisebb mandarinból |
|||||||
|
|||||||
egy keménytojás
felaprítva, egy deci natúr joghurt, fél csokor aprított petrezselyem |
|||||||
|
|||||||
Zöldséges rizs sajtmártással Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
reszelt sárgarépa
naranccsal, egy evőkanál darált dióval |
|||||||
|
|||||||
1,5 deci natúr joghurt
egy evőkanál zabkorpával, egy evőkanál aprított hagymával vagy póréhagymával
vagy snidlinggel, egy fej nyers karalábéval |
2013. január 29., kedd |
|||||||
|
|||||||
Humusz pástétom Hozzávalók 50 deka
humuszhoz: |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
gyümölcs a következők közül: fagyasztott bogyós gyümölcs (ideális az erdei
gyümölcs keverék), alma, grapefruit, pomeló, kivi |
|||||||
|
|||||||
Céklás brokkoli mogyorómártással Hozzávalók két
személy: |
|||||||
|
|||||||
egy nagyobb, durvára
reszelt alma egy kis maréknyi tört dióval, egy citrom levével, két evőkanál
zabpehellyel, egy evőkanál zabkorpa |
|||||||
|
|||||||
egy kemény tojás 1,5
deci natúr joghurttal, egy szelet Abonettel |
2013. január 30.,
szerda |
|||||||
|
|||||||
zöld jázmintea egy
deci 1,5 százalékos tejjel, az előző nap készített humusz pástétomból 10 deka
két szelet Abonettel, bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
két alma vagy helyette
bármennyi fagyasztott bogyós gyümölcs + 5 deka sovány túró |
|||||||
|
|||||||
Sütőtökös-zelleres lepény zöldsalátával Hozzávalók kb. 25
lepénykéhez: |
|||||||
|
|||||||
Avokádós paradicsomsaláta Hozzávalók egy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
két alma, 10 szem
mandula |
2013. január 31.,
csütörtök |
|||||||
|
|||||||
Répás avokádókrém Hozzávalók kb. 30 deka
avokádókrémhez: |
|||||||
|
|||||||
bármekkora adag nyers,
feldarabolt gyümölcs fahéjjal megszórva, egy evőkanál zabkorpával, egy
evőkanál búzakorpával és friss citromlével |
|||||||
|
|||||||
Waldorf-saláta Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
Ribizlis ivójoghurt Hozzávalók egy jókora
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
két szelet Abonett
sovány tehéntúróval, aprított petrezselyemmel vastagon megszórva, darabolt
nyers zöldségekkel, például karalábé, póréhagyma, újhagyma, uborka,
sűárgarépa, zeller, fehérrépa |
2013. február 1.,
péntek |
|||||||
|
|||||||
két deci tejeskávé 1,5
százalékos tejjel, édesítés nélkül, két szelet Abonett sovány natúr
krémtúróval, bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
nyers darabolt
gyümölcs, például narancs, grépfrút, körte, mandarin keverék fahéjjal,
zabpehellyel megszórva, citromlével meglocsolva |
|||||||
|
|||||||
Zöldségtál juhtúróval Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
jókora bögrényi
darabolt nyers ananász egy evőkanál zabpehellyel, egy evőkanál búzakorpával,
két evőkanál pirított mandulalapocskával |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
zöldség hagymás-zöldfűszeres natúr joghurttal |
2013. február 2., szombat |
|||||||
|
|||||||
Sárgarépa-pástétom Hozzávalók 50 deka
sárgarépa-pástétomhoz, beleértve egy adag babapürét is: |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
zöldség hagymás, zöldfűszeres natúr joghurttal |
|||||||
|
|||||||
Tésztás kígyóbabsaláta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
5 deka natúr
gesztenyepüré, egy evőkanál cukor nélkül sűrűre főzött szilvalekvárral
keverve |
|||||||
|
|||||||
5 deka sovány sajt,
egy szelet Abonett, egy narancs |
2013. február 3.,
vasárnap |
|||||||
|
|||||||
Zabgaluska szilvapürével Hozzávalók egy
felnőttnek és egy gyereknek: |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
zöldség a kedvenc sajtoddal (max. 5 deka) |
|||||||
|
|||||||
Karalábés rétes bármennyi zöldsalátával,
citromos, fokhagymás öntettel Hozzávalók két rúd (14
szelet) réteshez: |
|||||||
|
|||||||
két alma 5 deka
csökkentett zsírtartalmú trappista sajttal |
|||||||
|
|||||||
két deci frissen préselt répalé egy citrom levével, egy darab puffasztott
barnarizses kenyérszelet |
Húsmentes menü
4. hét
2013. február 4.,
hétfő |
|||||||
|
|||||||
Gyümölcsrizs Hozzávalók két
felnőttnek és két gyereknek: |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
zöldség 5 deka feta sajttal |
|||||||
|
|||||||
Karfiolsaláta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
Joghurtos tojás Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
3 deci
savanyúkáposzta-lé |
2013. február 5., kedd |
|||||||
|
|||||||
gyümölcssaláta abból,
ami épp van otthon: például fagyasztott bogyósok és alma, narancs, pomeló,
grépfrút keverékéből, de ne legyen benne szőlő, banán |
|||||||
|
|||||||
Zabkása reszelt almával Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
Rozmaringos burgonya lila hagymával Hozzávalók egy gyerek
és egy felnőtt adagjához: |
|||||||
|
|||||||
20 deka savanyú
káposzta |
|||||||
|
|||||||
két alma, egy szelet
Abonett, 1,5 deci natúr joghurt |
2013. február 6.,
szerda |
|||||||
|
|||||||
két deci frissen
préselt répalé egy citrom levével, két szelet Abonett 10 deka Pannónia
sajttal, bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
két alma vagy
bármilyen fagyasztott bogyós gyümölcs mennyiségbeli korlátozás nélkül, 5 deka
sovány natúr krémtúró |
|||||||
|
|||||||
Mandulás-barackos köles Hozzávalók családi
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
Joghurtos cukkinisaláta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
két szelet Abonett 5
deka mozzarella lighttal, hagymával, paradicsommal |
2013. február 7.,
csütörtök |
|||||||
|
|||||||
citromos ásványíz, egy
darab teljes kiőrlésű zsemle, 5 deka tofu 5 deka reszelt sárgarépával és
citromlével |
|||||||
|
|||||||
Müzligolyócskák Hozzávalók körülbelül
40 darabhoz: |
|||||||
|
|||||||
Paradicsomos babsaláta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers
idénygyümölcs, 5-6 szem földimogyoró |
|||||||
|
|||||||
ánizstea, 5 deka főtt
barna rizs egy közepes nagyságú reszelt répával, friss narancslével meglocsolva |
2013. február 8.,
péntek |
|||||||
|
|||||||
egy nagyobb, durvára
reszelt alma egy kis maréknyi tört dióval, egy citrom levével, két evőkanál
zabpehellyel, egy evőkanál zabkorpa |
|||||||
|
|||||||
1,5 deci natúr
szójajoghurt durvára reszelt kígyóuborkával és egy csokor snidlinggel, egy
szelet Abonettel. Kígyóubi, snidling helyett tehetsz bele vékony csíkokra
vágott kínai kelt és hagymát. |
|||||||
|
|||||||
Cukkinis-túrós lepény bármennyi
zöldsalátával Hozzávalók egy nagy
tepsire való adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
Sajtkrém Hozzávalók családi
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
20 deka savanyú
káposzta és egy alma |
2013. február 9.,
szombat |
|||||||
|
|||||||
2 deci 1,5 százalékos
tejjel készült tejeskávé édesítés nélkül, két szelet Abonett a tegnap
készített sajtkrémmel és bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
aprított nyers
gyümölcsök (kivéve banán, szőlő) két evőkanál zabpehellyel keverve, 2 deci
répalé |
|||||||
|
|||||||
Rakott brokkoli Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
Gyümölcsös joghurtkrém Hozzávalók: |
|||||||
|
|||||||
két kivi, két-három
mandarin, 5 deka csökkentett zsírtartalmú sajttal |
2013. február 10.,
vasárnap |
|||||||
|
|||||||
Bazsalikomos fetakrém Hozzávalók 50 dekához: |
|||||||
|
|||||||
nyers gyümölcs szőlő
és banán kivételével, amennyi jólesik, 10 szem mandulával |
|||||||
|
|||||||
Borsópüré krumpligombóccal Hozzávalók öt
személynek: |
|||||||
|
|||||||
20 deka
savanyúkáposzta, 5 szem dió |
|||||||
|
|||||||
bármennyi nyers zöldség 1,5 deci natúr, snidlinggel és petrezselyemmel
kevert joghurttal |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése