víz 360 ml 480 ml 620 ml Repceolaj 2 ek 2½ ek 3½ ek Méz 2 ek 2½ ek 3½ ek Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Kenyérliszt 150 g 200 g 260 g Rozsliszt (típus: 170) 170 g 230 g 300 g Teljes kiőrlésű liszt 170 g 230 g 300 g Szárított sütőélesztő 2 kk 2½ kk 2½ kk Lenmag 75 g 100 g 135 g Napraforgómag 25 g 30 g 40 g Mák 15 g 20 g 25 g Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, repceolaj, méz és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 9. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 23 perc elteltével) adja hozzá a fekete lenmagot, napraforgómagot és mákot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése