Rántott pulykamell zabpehely bundában, vegyes salátával Hozzávalók a húshoz: pulykamell szelet fokhagyma bors szezámmagliszt tojás zabpehely kókuszzsír Hozzávalók a salátához: fejes saláta paradicsom retek citromlé lenmagolaj citrom karika dió Veréb Lilla A pulykamell szeleteket őrölt borssal, reszelt fokhagymával ízesítjük. Ezt követően először szezámmaglisztbe, majd felvert tojásba, végül zabpehelybe forgatjuk a szeleteket. A kókuszzsírt felmelegítjük, s a szeleteket kisütjük benne, míg arany barnára nem pirul a zabpehely bunda. A körethez felszeletelünk fejes salátát, paradicsomot és retket. Ezt összeforgatjuk fél citrom levével és a lenmagolajjal. A salátába téve, vagy a saláta mellé fogyasszunk pár szem diót. A szezámmagliszt helyett használhatunk például lenmaglisztet is, ahogy a zabpehely helyett például szezámmagpehely is lehet a pulykaszeletünk bundája.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése