TOJÁS LIKÖR...MOHAI GYULA RECEPTJE...
By Gabriella Vörös in HÁZI FINOMSÁGOK (Fájlok)
· Dokumentum
szerkesztése
5 tojássárgája25 dkg porcukor2 cs vaníliáscukor vagy 1 vaníliarúd5 dl tej2,5
dl tejszín2,5 dl alkohol ( ez lehet tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka )
Elkészítése:
1. A
tejet és a tejszínt összeöntjük, felforraljuk a vaníliáscukorral - vagy a
félbevágott vaníliarúddal - és 10 dkg porcukorral. Kihűtjük.2. A tojások
sárgáját kikeverjük a maradék porcukorral, néhány kanállal teszük hozzá a
kihűlt tejből és addig habosítjuk, míg a cukor elolvad. Ekkor hozzáöntjük a
kihűlt tejszínes tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is
hozzátesszük. 3. Üvegekbe töltjük.4. Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de
egy hét múlva lesz igazán finom. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése