2022. augusztus 8., hétfő

SZILVÁS TÚRÓTORTA MARCIPÁNOS TÉSZTAMORZSÁVAL

 

SZILVÁS TÚRÓTORTA MARCIPÁNOS TÉSZTAMORZSÁVAL Vászondi Ildikótól

 

Hozzávalók:

20 dkg marcipánmassza

15 dkg vaj

22-23 dkg liszt

1 tojássárgája

30 dkg cukor

1 ek zsemlemorzsa

1 zacskó vaníliás cukor

50 dkg félzsíros tehéntúró

25 dkg mascarpone

1 zacskó vaníliás pudingpor 0,5 tejhez főzős

A forma kikenéséhez margarin és liszt

 

A durvára reszelt hideg marcipánmasszát, a feldarabolt vajat, a lisztet meg a tojássárgát tálba tesszük, hozzáadunk 12 dkg cukrot és a robotgép gyúrópálcájával morzsalékossá dolgozzuk, majd a 2/3-át margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es tortaforma aljába sima lappá nyomkodjuk.

A szilvát kimagozzuk. A robotgép habverőjével a tojásokat krémesre keverjük. Beleszórjuk közben a maradék cukrot, vaníliás cukrot. A mascarponét a túróval összedolgozzuk, hozzáadjuk a tojásos masszát és beleszitáljuk a pudingport. Keveset a tortaformába simítunk, eloszlatjuk rajta a szilva 2/3-át és rátesszük a maradék túrós cuccot. Előmelegített sütőbe, legalsó sínre toljuk és 25 percig sütjük 175 fokon. Légkeveréses mód nem jó.

Aztán rászórjuk a maradék tésztamorzsát és a szilvát. Még kb. 50 percig sütjük. Szükség esetén letakarjuk közben. A sütés után meglazítjuk a karimát és a formában hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése