SZILVÁS TÚRÓTORTA MARCIPÁNOS TÉSZTAMORZSÁVAL Vászondi Ildikótól
Hozzávalók:
20 dkg marcipánmassza
15 dkg vaj
22-23 dkg liszt
1 tojássárgája
30 dkg cukor
1 ek zsemlemorzsa
1 zacskó vaníliás cukor
50 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg mascarpone
1 zacskó vaníliás pudingpor
0,5 tejhez főzős
A forma kikenéséhez margarin
és liszt
A durvára reszelt hideg
marcipánmasszát, a feldarabolt vajat, a lisztet meg a tojássárgát tálba
tesszük, hozzáadunk 12 dkg cukrot és a robotgép gyúrópálcájával morzsalékossá
dolgozzuk, majd a 2/3-át margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es
tortaforma aljába sima lappá nyomkodjuk.
A szilvát kimagozzuk. A robotgép
habverőjével a tojásokat krémesre keverjük. Beleszórjuk közben a maradék
cukrot, vaníliás cukrot. A mascarponét a túróval összedolgozzuk, hozzáadjuk a
tojásos masszát és beleszitáljuk a pudingport. Keveset a tortaformába simítunk,
eloszlatjuk rajta a szilva 2/3-át és rátesszük a maradék túrós cuccot.
Előmelegített sütőbe, legalsó sínre toljuk és 25 percig sütjük 175 fokon.
Légkeveréses mód nem jó.
Aztán rászórjuk a maradék
tésztamorzsát és a szilvát. Még kb. 50 percig sütjük. Szükség esetén letakarjuk
közben. A sütés után meglazítjuk a karimát és a formában hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése