KEDVENC kevertlisztes megamagos kenyerem Márta Hum Elõtészta este: 20 dkg kovászolt kovász ( 2 ek, kétszer etetett hūtõs kovász), 1 bögre/150g tk liszt, langyos víz >> lágy galuskatészta állagot kevertem. Másnap reggel ment hozzá 1 bögre tk liszt, 2 bögre finomliszt (elfogyott a kenyérlisztem), 1/2 bögre rozsliszt, 2 ek búzadara, 2 ek kukoricadara, 1 ek görög joghurt, 1 ek krumpli liszt, 1,5 dl langyos víz >> 30 perc pihi összekeverve. Utána dagasztás, dagasztás vége felé hozzá az 1 púpos tk só, 1 ek olaj, 2 ek õrölt lenmag, 4 ek pirított magkeverék. Kelesztés langyos helyen (2,5 óra), közben hajtogatás 3X, majd formázás, második kelesztés 1,5 óra (a jól turbózott, aktivált kovim/Ducka nagyon gyorsan dolgozott!). Forrósított vaslábasban sült (230 fok 10 perc, utána 200-on), végig fedõ alatt, mert nekem így a legjobb a sütõm miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése