Kenyér variációk
50 deka liszt (bármelyik jó, én
épp BL55-el sütöttem ezt),
kb 3 deci tej,(ebből vettem az élesztőhöz
szükségeset)
2 deka élesztő, kevés cukorral, langyos tejben
felfuttatva,
15 deka vaj,
1 teáskanál só (én nem szeretem jobban megsózva, a Barátnőm
2-t tesz bele)
magok (napraforgó, szezám, tökmag, meg amit szeretsz
)
Mindent összekevertem a Tupper kelesztőtálban,
lezártam, kipukkadás után újra kevertem (átgyúrtam) , majd a
kikent-kilisztezett sütőtálba raktam, picit lekentem vízzel, bevágtam néhány
helyen jó mélyen(!) betettem HIDEG sütőbe és 10 percig a legkisebb hőfokon
kezdtem, mert itt az újrakelesztést be kellett fejezni, ez után kapcsoltam 175
fokra fel és békén hagytam kb 45 -50 percig
Amikor kíváncsi lettem, mennyire sült meg,
megkopogtatva csodás hangja volt
Ez jelentette azt, hogy megsült
Ha valaki nem szereti a ropogós héjat, kenje meg
hideg vízzel és rakja vissza a még forró sütőbe, tuti, hogy nem lesz kemény a
héja, a belseje mindenképp gyönyörű lukacsos
Ezt a kenyeret akár maggal, akár anélkül alapnak
tekintem
Változatok nálam:
1.)Ha kinyújtom a megkelt tésztát, nagyon apróra
vágott vöröshagymával megkenem, pici bors és feltekerem, mint a bejglit
CSODÁS!!!
2.)Picurka kockákra vágott gépsonkával szórom meg és
tekerem fel
3.)Jó minőségű kolbász bőrét lehúzom, azt vágom kis
kockákra és rakom bele, majd feltekerem
4.) bármelyik változatot, ha nincs elég időm, 3-4
részre elosztva "kiscipók" vagy "kisebb rudak lehetnek és az is
tökéletes A
kicsikre elég kb 30 perc
Jó sütkérezést J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése