Hozzávalók: cukkini, kókuszzsír, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, feketebors, darált paprika, zsírszegény túró, mozzarella light A cukkinit tisztítás után kettévágjuk, s kivesszük a magos részét (ha ez gyenge, megtartjuk a töltelékhez). Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd kókuszzsíron elősütjük ezeket, a cukkini kivájt részével együtt. Ebben a fázisban fűszerezzük a töltelékünket borssal, darált paprikával. Miután üvegesre sütöttük a tölteléket, leemeljük a tűzről, és összekeverjük a zsírszegény túróval. Ezzel kész is a töltelék. Kiskanállal megtöltjük a cukkinit, majd mozarella light-tal befedjük a tetejét a töltelékünknek. Tepsibe helyezve addig sütjük, míg a sajt jól meg nem pirul. Paradicsommal fogyasztjuk. Tipp1: Kaliforniai paprikával finomabb íz érhető el. Tipp2: Érdemes elősütni a cukkinit is szilikonos sütőpapíron, hogy véletlenül se maradjon nyers. Töltött sült cukkini túróval és paradicsommal Veréb Lilla
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése