Tejfölös
epermisu
Hozzávalók:
6 dl sűrű
tejföl, 20 dkg porcukor, 30 dkg eper pürésítve, 5 dl tejszín kemény habbá
verve, 45dkg puha fajtájú babapiskóta / az a legjobb, aminek cukros egy kicsit
a teteje.../
A sűrű tejfölt
habosra kikeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg alaposan megmosott
és pürésített epret. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a
tejfölös-epres krémhez. Veszünk egy tetszőleges jénai tálat, lerakunk az aljára
egy sor piskótát, erre kenjük az 1/3 rész krémet, majd piskóta, krém, piskóta
és végül a maradék krém következik. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és
eperrel. Fontos, hogy egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára hűtőbe tegyük, hogy
a piskóta megpuhuljon és magába szívja a nedvességet.
Én meggyel, és málnával is megcsináltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése