2022. augusztus 8., hétfő

Tejfölös epermisu

 

Tejfölös epermisu 

Hozzávalók:

6 dl sűrű tejföl, 20 dkg porcukor, 30 dkg eper pürésítve, 5 dl tejszín kemény habbá verve, 45dkg puha fajtájú babapiskóta / az a legjobb, aminek cukros egy kicsit a teteje.../

 

A sűrű tejfölt habosra kikeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg alaposan megmosott és pürésített epret. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a tejfölös-epres krémhez. Veszünk egy tetszőleges jénai tálat, lerakunk az aljára egy sor piskótát, erre kenjük az 1/3 rész krémet, majd piskóta, krém, piskóta és végül a maradék krém következik. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és eperrel. Fontos, hogy egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára hűtőbe tegyük, hogy a piskóta megpuhuljon és magába szívja a nedvességet.

 Én meggyel, és málnával is megcsináltam.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése