2022. augusztus 8., hétfő

rusztikus barna kenyér

Víz 305 ml 405 ml 525 ml Só 1½ kk 2 kk 3 kk Cukor ½ ek 1 ek 1½ ek Kenyérliszt 415 g 560 g 725 g Teljes kiőrlésű liszt 95 g 130 g 170 g Szárított sütőélesztő 1½ kk 2 kk 2½ kk Fakultatív, válassza a következő hozzávalók egyikét: Dió 110 g 150 g 225 g Mogyoró 110 g 150 g 225 g Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 9. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 23 perc elteltével), ha úgy kívánja, adja hozzá az egyik további hozzávalót. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a fenti táblázatot a hozzávalók mennyiségének meghatározásához. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só és cukor. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 9. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 23 perc elteltével), ha úgy kívánja, adja hozzá a diót vagy a mogyorót. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése