2022. január 23., vasárnap
(a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK)
Egy etetéssel, réteslisztből készült természetes fehér kovász
(a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK)
Veszünk egy tiszta üveget, amit lemérünk. A súlyát ráírjuk az üvegre.
Az üvegbe teszünk
15 dkg réteslisztet
1,5 dl langyos vizet
1 dkg kefirt
Összekeverjük, és türelmesen megvárjuk, míg az üvegben lévő keverék dolgozni kezd, majd tökéletesen
kifejlődik. (Térfogata növekedni kezd, majd kb. másfél nap alatt be is fejeződik a térfogat növekedése.
Ha befejeződött a térfogat-növekedés, 10 dkg kovászt hagyunk az üvegben, és adunk hozzá
0,8 dl vizet, és
15 dkg réteslisztet.
12 óra elteltével ilyen kemény kovászt kapunk, amivel már lehet sütni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése