2022. január 23., vasárnap

(a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK)

Egy etetéssel, réteslisztből készült természetes fehér kovász (a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK) Veszünk egy tiszta üveget, amit lemérünk. A súlyát ráírjuk az üvegre. Az üvegbe teszünk  15 dkg réteslisztet  1,5 dl langyos vizet  1 dkg kefirt Összekeverjük, és türelmesen megvárjuk, míg az üvegben lévő keverék dolgozni kezd, majd tökéletesen kifejlődik. (Térfogata növekedni kezd, majd kb. másfél nap alatt be is fejeződik a térfogat növekedése. Ha befejeződött a térfogat-növekedés, 10 dkg kovászt hagyunk az üvegben, és adunk hozzá  0,8 dl vizet, és  15 dkg réteslisztet. 12 óra elteltével ilyen kemény kovászt kapunk, amivel már lehet sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése