2022. január 23., vasárnap

receptfüzet Serényi Zsolt mesterszakács receptjeivel

 receptfüzet Serényi Zsolt mesterszakács receptjeivel A Hot Pan egy különleges serpenyő, nagyon sok mindenre lehet használni. Lehet benne sütni, gőzölni, párolni, főzni, grillezni, vagy akár melegen tartani is. Akár az egész napi menü – reggeli, ebéd és vacsora, ráadásul a desszert is – könnyedén elkészíthető benne. Az edény pár perc alatt felmelegszik, hőmérséklete 90- 190 °C között fokozatmentesen szabályozható. Az edény felülete teljesen tapadásmentes, ezért használata során nagyon kevés olaj szükséges, így egészséges ételeket készíthet. Hatalmas méretének köszönhetően akár nagy társaságot is vendégül láthat. Főzés után roppant egyszerűen tisztítható – egy puha kendővel törölje meg a sütőfelületet, vagy szerelje ki azt, és mossa el a csap alatt. Finom ebédek, ínycsiklandó vacsorák, sült, vagy grillezett húsok, párolt köretek, házias vagy egzoti kus í zek… Mindegy, mit szeretne főzni, a Hot Pan tökéletes segítőtárs a konyhában. Serényi Zsolt mesterszakács 1 pár snack kolbászt, 1 db félbevágott paradicsomot, 5 dkg szeletelt bacont, 1 db tojást, 2 szelet toast kenyeret és 15 dkg konzerv babot egymás mellé helyezve, 0,5 dl étolajon egyszerre készre sütünk. Elkészítési idő: kb. 5 perc Angol reggeli: Magas hőmérsékleten 1 dl étolajon 1 kg csirkecomb filét pirítunk, 1 ek. apróra vágott gyömbért, 1 ek. apróra vágott fokhagymát és 1 kk. madras curry-t adunk hozzá. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot, 30 dkg rizst szórunk bele, jól elkeverjük és felöntjük bő fél liternyi alaplével. A Hot Pan-t közepes hőmérsékletre kapcsoljuk és az ételt fedő alatt kb. 30 percig pároljuk. Tálalás előtt egy marék, nagy darabokra vágott friss korianderrel megszórjuk. Elkészítési idő: kb. 35 perc Indiai rizses csirkecomb: 1 dl olivaolajon 80 dkg szeletekre vágott borjú karaj filét mindkét oldalán sóval és borssal megszórva magas hőmérsékleten jól megpirítunk, 2 ek. paradicsompürét adunk hozzá, rövid ideig azzal is pirítjuk, majd felöntjük 2 dl alaplével és 3 dl fehérborral. Fedő alatt 10 percig pároljuk, utána a fedőt levéve tovább forraljuk, amíg a szaftja mártás sűrűségű nem lesz. Végül fakanállal 10 dkg vajat keverünk hozzá, és ízlés szerinti körettel tálaljuk. Elkészítési idő: kb. 40 perc Fehérborban párolt borjúszeletek: 40 dkg-os, nyitott szeletelésű, laposra klopfolt, mustárral , paprikakrémmel, fokhagymával, sóval-borssal ízesített tarja szeletet 0,5 dl forró étolajon mindkét oldalán pirosra sütünk és azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 6-7 perc Óriás flekken: Chili con carne: 3 db finomra vágott vöröshagymát, 2 ek. étolajon, 10 dkg apróra vágott húsos szalonna társaságában 5 percig párolunk. 0,5 kg darált marhahúst adunk hozzá, 1 ek. chiliporral és 1 kk. sóval ízesítjük, 2 ek. paradicsompürét keverünk bele. Felöntjük 3 dl alaplével és 15 percig fedő alatt pároljuk. 1 db piros kaliforniai paprikát kockázunk hozzá és 60 dkg főtt vesebabot szórunk bele. Az egészet jól összekeverjük, 2 percig forraljuk. Ízlés szerint lilahagymával, tejföllel és reszelt cheddar sajttal díszíthetjük a végén. Elkészítési idő: kb. 25 perc 1 kg héjában megfőtt burgonyát, ujjnyi vastag szeletekre darabolunk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk és 0,5 dl olivaolaj és 5 dkg vaj keverékén 5 perc alatt megpirítjuk. Tálalás előtt 3 ek. rozmaringgal , oregánóval vagy petrezselyemmel ízesítjük. Elkészítési idő: 8 perc Pirított burgonya: Pirított zöldségek: 1 db padlizsánt feldarabolunk, besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben 3 db paradicsomot félbevágunk, 1 db cukkínit felkarikázunk, 2 db lilahagymát cikkekre vágunk, 1 szál angol zellert felszeletelünk és 1 db sárgarépát vékony csíkokra metélünk. A Hot Pan-ben 1 dl olivaolajat forrósítunk és a zöldségeket fél percenként (puhulási sorrendben) belerakva, sóval-borssal és valamilyen friss zöld fűszerrel (rozmaring, bazsalikom, oregánó) kevergetve, készre pirítjuk. Elkészítési idő: kb. 12 perc 10 db karikára vágott, szikkadt kiflit 15 dkg vajon pirítani kezdünk, pár perccel később 2 dl tejet adunk hozzá. Megszórjuk 5 ek. darált mákkal, 3 ek. kristálycukorral, 1 ek. vaníliáscukorral, 1 narancs héját hozzáreszeljük, levét belecsavarjuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg a tejet a kifli magába szívja, ekkor még 2 dl tejet adunk hozzá, jól elkeverjük és fedő nélkül készre pirítjuk. Elkészítési idő: kb. 25 perc Mákos guba: 1 db tisztított ananászt kockákra, 3 db őszibarackot cikkekre, 2 db almát cikkekre, 1 db banánt karikára és 2 db körtét kockákra darabolunk. 10 dkg vajon 1 ek. barnacukorral pirítani kezdjük, 3 perc elteltével 1 dl konyakkal vagy ízlés szerint 1 dl barna rummal flambírozzuk. Ha az alkohol elpárolgott, tálaljuk. Elkészítési idő : kb. 5 perc Flambírozott gyümölcsök: Származási ország: Kína Forgalmazza: Studio Moderna 2000 TV Shop Kft. 1097 Budapest,Táblás u.36-38

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése