Baconos-gombás
csirketekercs, ropogós husi, krémes lágy sajtos töltelék, igazi ínyenc falat
Hamar elkészíthető
csirketekercs, mennyei ízek, laktató finomság. A lágy töltelék és a ropogós
csirke és bacon tökéletes összhangja.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt
ementáli sajt
12 vékony szelet
bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
Elkészítése:
A csirkemelleket
vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni.
Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát
felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és
összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket
elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe
becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át
180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése