2022. január 4., kedd

Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes lágy sajtos töltelék, igazi ínyenc falat

 

Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes lágy sajtos töltelék, igazi ínyenc falat

 

Hamar elkészíthető csirketekercs, mennyei ízek, laktató finomság. A lágy töltelék és a ropogós csirke és bacon tökéletes összhangja.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell

40 dkg gomba

1 vörös hagyma

15 dkg reszelt ementáli sajt

12 vékony szelet bacon

1 tojás

olívaolaj

petrezselyem

só, bors

Elkészítése:

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

http://www.mindenegybenblog.hu/post_image/2014/06/1000_tekercs_20140623_120436.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése