2022. január 4., kedd

receptek

 Auvergne-i rozskenyér Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 5. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h01 3h06 3h11 Víz 450 ml 600 ml 780 ml Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Speciális kenyérliszt 150 g 200 g 260 g Rozsliszt (T170) 375 g 500 g 650 g Szárított sütőélesztő ¾ kk 1 kk 1½ kk Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 2h53 2h58 3h03 Víz 240 ml 320 ml 480 ml Fűszersó 1 kk 1 kk 1½ kk Kenyérliszt 340 g 450 g 675 g Szárított sütőélesztő 2 kk 2½ kk 3½ kk Cukor 1 kk 1 kk 1½ kk Kockára vágott ementáli 115 g 150 g 225 g PROG. 5 Ementális kenyér Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só, liszt, szárított élesztő és cukor. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 4. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 30 perc elteltével) adja hozzá a sajtot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. PROG. 4 46 / 47 46 / 47 Késleltetett kelesztésű kenyér Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 5. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. PROG. 5 Hagymás kenyér Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Vágja apróra a hagymát, csepegtesse le és hagyja hűlni. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, olaj, cukor, só, liszt és élesztő. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 6. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 25 perc elteltével) adja hozzá a hagymát a tésztához. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. PROG. 6 Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h01 3h06 3h11 Víz 340 ml 450 ml 585 ml Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Speciális kenyérliszt 490 g 650 g 845 g Rozsliszt (T170) 40 g 50 g 65 g Szárított sütőélesztő ½ kk ¾ kk 1 kk Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h06 3h11 3h16 Víz 190 ml 255 ml 380 ml Olaj 2½ ek 3½ ek 5 ek Cukor 15 g 20 g 30 g Só 2 kk 2½ kk 3½ kk Speciális kenyérliszt 480 g 640 g 960 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2½ kk Hagyma 100 g 130 g 200 g 46 / 47 46 / 47RÉGI KOROK KENYEREI HU Teljes kiőrlésű kenyér Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, napraforgóolaj, só, cukor és tejpor. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 6. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h06 3h11 3h16 Víz 370 ml 490 ml 635 ml Napraforgóolaj ½ ek 1 ek 1½ ek Só 1½ kk 2 kk 3 kk Cukor 1 ek 2 ek 2 ek Tejpor 1½ ek 2 ek 2½ ek Speciális kenyérliszt 180 g 240 g 310 g Teljes kiőrlésű liszt 340 g 460 g 590 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2 kk Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 1h28 1h33 1h38 Langyos víz 300 ml 400 ml 600 ml Olívaolaj 1½ ek 2 ek 3 ek Só 1½ kk 2 kk 3 kk Cukor 1 ek 1½ ek 2 ek Tejpor 1½ ek 2½ ek 3 ek Speciális kenyérliszt 480 g 640 g 960 g Szárított sütőélesztő 3 kk 4 kk 6 kk PROG. 6 Gyors kenyér Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, napraforgóolaj, só, cukor és tejpor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 8. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. PROG. 8 48 / 49 48 / 49 Fehér kenyér Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h01 3h06 3h11 Víz 315 ml 420 ml 540 ml Só 1½ kk 2 kk 3 kk Cukor ½ kk 1 kk 1½ kk Speciális kenyérliszt 520 g 700 g 900 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2 kk Ízlés szerint: Zöld olívabogyó 90 g 130 g 190 g Húsos szalonna 150 g 200 g 300 g Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h01 3h06 3h11 Víz 305 ml 405 ml 525 ml Só 1½kk 2 kk 3 kk Cukor ½ ek 1 ek 1½ ek Speciális kenyérliszt 415 g 560 g 725 g Teljes kiőrlésű liszt 95 g 130 g 170 g Szárított sütőélesztő 1½ kk 2 kk 2½ kk Ízlés szerint: Dió 110 g 150 g 225 g Mogyoró 110 g 110 g 110 g Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 2h53 2h58 3h03 Víz 270 ml 325 ml 405 ml Napraforgóolaj 1½ ek 2 ek 2½ ek Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Cukor 1½ ek 2 ek 2½ ek Tejpor 2 ek 2½ ek 3 ek Speciális kenyérliszt 500 g 600 g 750 g Szárított sütőélesztő 1½ kk 1½ kk 2 kk Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 5. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 23 perc elteltével), ha úgy kívánja, adja hozzá az egyik további hozzávalót. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. PROG. 5 PROG. 5 PROG. 4 Rusztikus barna kenyér Szendvicskenyér Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a fenti táblázatot a hozzávalók mennyiségének meghatározásához. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só és cukor. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 5. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 23 perc elteltével), ha úgy kívánja, adja hozzá a diót vagy a mogyorót. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, napraforgóolaj, só, cukor és tejpor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 4. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. 48 / 49 48 / 49KLASSZIKUS KENYEREK HU Magvas kenyér Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, repceolaj, méz és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 9. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 28 perc elteltével) adja hozzá a fekete lenmagot, napraforgómagot és mákot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h06 3h11 3h16 Víz 300 ml 405 ml 540 ml Repceolaj 2 ek 2½ ek 3½ ek Méz 2 ek 2½ ek 3½ ek Só 1½ kk 2 kk 3 kk Rozsliszt (T170) 240 g 330 g 435 g Teljes kiőrlésű liszt 240 g 330 g 435 g Szárított sütőélesztő 2 kk 2½ kk 3½ kk Lenmag 75 g 100 g 135 g Napraforgómag 25 g 30 g 45 g Mák 15 g 20 g 30 g PROG. 6 Gluténmentes sajtos kenyér Tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a megadott sorrendben. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 9. programot és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Súly 1000 g Idő 2h11 Víz 425 ml Tojás 3 Növényi olaj 3 ek Kristálycukor 2 ek Só 1 kk Fehér rizsliszt 280 g Barna rizsliszt 140 g Fölözött tejpor 3½ ek Xantángumi 3½ kk Szárított hagymapehely 1 kk Mák 1 kk Zellermag és szárított kapor 1½ kk Reszelt cheddar sajt 170 g Szárított sütőélesztő 1 kk PROG. 9 50 / 51 50 / 51 Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h11 3h06 3h11 Víz 320 ml 430 ml 500 ml Napraforgóolaj ½ ek ½ c.s 1 ek Citromlé 1½ kk 2 kk 2 kk Speciális kenyérliszt 520 g 700 g 840 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2 kk Szezámmag 75 g 100 g 120 g Só nélküli kenyér PROG. 10 Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, napraforgóolaj, citromlé. Ezután adja hozzá a lisztet, a szárított élesztőt és a szezámmagot. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 10. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Kenyér rostokkal Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h06 3h11 3h16 Víz 350 ml 460 ml 600 ml Napraforgóolaj ½ ek ½ ek 1 ek Só 1 kk 1½ kk 2 kk Tejpor 1 ek 1½ ek 2 ek Speciális kenyérliszt 320 g 420 g 550 g Finom korpa 160 g 210 g 275 g Szárított sütőélesztő 2 kk 2½ kk 3½ kk Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h11 3h16 3h21 Víz 180 ml 230 ml 295 ml Natúr joghurt 125 g 185 g 250 g Repceolaj 1 ek 1½ ek 2 ek Melasz 2 ek 3 ek 4 ek Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Tejpor ½ ek 1 ek 2 ek Speciális kenyérliszt 155 g 200 g 255 g Rozsliszt (T170) 210 g 270 g 345 g Teljes kiőrlésű liszt 110 g 140 g 180 g Búzacsíra por 20 g 30 g 40 g Szárított sütőélesztő 3 kk 4 kk 5 kk Lenmag 55 g 70 g 90 g Napraforgómag 40 g 60 g 70 g Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, napraforgóolaj, só és tejpor. Ezután adja hozzá a lisztet, a finom korpát és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 6. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. PROG. 6 Omega 3-ban gazdag kenyér PROG. 11 Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, natúr joghurt, repceolaj, melasz a tejpor. Ezután adja hozzá a háromfajta lisztet, búzacsíra por a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 11. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a « start/stop » gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 34 perc elteltével) adja hozzá a lenmagot és a napraforgómagot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. 50 / 51 50 / 51SPECIÁLIS KENYEREK HU Briós Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, tojás, puha vaj, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 7. programot, a briós súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 25 perc elteltével), ha úgy kívánja, adjon hozzá csokoládédarabkákat. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h15 3h20 3h25 Tej 60 ml 80 ml 120 ml Tojás 3 4 5 Vaj, kis kockákra vágva 140 g 200 g 230 g Só 1½ kk 2 kk 2 kk Cukor 50 g 70 g 80 g Speciális kenyérliszt 430 g 575 g 670 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2½ kk Csokoládédarabkák (fakultatív) 110 g 150 g 170 g PROG. 7 Fűszeres kenyér Tekintse meg a táblázatot. Üsse egy keverőtálba a tojásokat, adja hozzá a vörös cukrot, a sót és az étkezési szódabikarbóna. Habosítsa 5 percen keresztül. Adja hozzá a fűszereket, a mézet és az olvasztott vajat. Öntse a készítményt a kenyérsütőgép sütőedényébe. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a sütőport. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 14. programot és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Tipp: Ha jól átsült fűszeres kenyeret szeretne készíteni, akkor a program lejárta után a kiborítás előtt még további 10-20 percig a kenyérsütőgépben hagyhatja. Súly 1000 g Idő 2h08 Tej 200 ml Tojás 2 Vörös cukor 100 g Só ½ kk 4 fűszerkeverék 1 kk Étkezési szódabikarbóna* ½ kk Fahéj 1 kk Méz 500 g Olvasztott vaj 200 g Speciális kenyérliszt 400 g Sütőpor 1 zacskó *a sóknál található PROG. 14 52 / 53 52 / 53 Kalács Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 2h53 2h58 3h03 Tej 280 ml 315 ml 400 ml Vaj 60 g 70 g 80 g Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Cukor 2½ ek 3 ek 3½ ek Speciális kenyérliszt 495 g 555 g 700 g Szárított sütőélesztő 2 kk 2 kk 2½ kk Ízlés szerint (fakultatív): Mazsola 60 g 70 g 80 g Kandírozott gyümölcsök 60 g 70 g 80 g Súly 750 g 1000 g 1500 g Idő 3h15 3h20 3h25 Tej 100 ml 120 ml 205 ml Tojás 2 3 4 Vaj 160 g 210 g 250 g Só 1 kk 1 kk 1½ kk Cukor 70 g 90 g 135 g Speciális kenyérliszt 390 g 530 g 795 g Szárított sütőélesztő 2½ kk 3½ kk 4 kk Egész mandula 40 g 50 g 60 g Mazsola 110 g 150 g 170 g Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, puha vaj, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 4. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 30 perc elteltével), ha úgy kívánja, adja hozzá a mazsolát vagy a kandírozott gyümölcsöket. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. PROG. 4 PROG. 7 PROG. 14 Kuglóf Cake Áztassa a mazsolát vízbe vagy fehér alkoholba. Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, tojás, puha vaj, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 7. programot, a briós súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 25 perc elteltével) adja hozzá az egész mandulaszemeket és a beáztatott mazsolát. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Súly 1000 g Idő 2h08 Tojás 5 Cukor 165 g Vaníliás cukor 1 zacskó Só 1 csipet Barna rum 1½ ek 1000 g 2h08 Vaj 230 g Finomliszt (45-ös típus) 330 g Sütőpor 2½ kk Mazsola 75 g Kandírozott gyümölcsök 75 g Üsse egy keverőtálba a tojásokat, adja hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Habosítsa 5 percen keresztül. Öntse a készítményt a kenyérsütőgép sütőedényébe. Adja hozzá a barna rumot, a puha vajat, a finomlisztet és a sütőport. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 14. programot és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a cake-et. Tipp: Ha jól átsült cake-et szeretne készíteni, akkor a program lejárta után a kiborítás előtt még további 10 percig a kenyérsütőgépben hagyhatja. 52 / 53 52 / 53ÉDES ÍZEK HU Aszalt szilvás, diós bagett Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, cukor és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (27 perc elteltével) adja hozzá a diót a tésztához. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bagettet kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, ezekből fog bagetteket formázni. Nedvesítse be őket, mielőtt a kukoricadarába forgatja. Helyezze a tésztadarabokat a „speciális bagettsütő” tepsire. Teljes hosszban vágja be a tésztadarabokat. Helyezzen 3 db aszalt szilvát a bevágásokba. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bagetteket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével hagyja hűlni egy rácson. PROG. 1 Mézes, zabpelyhes bagett Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, méz és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bagettet kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, ezekből fog bagetteket formázni. Kenje meg vízzel mielőtt a zabpehelybe forgatná a tésztadarabokat. Helyezze a tésztadarabokat a „speciális bagettsütő” tepsire. Készítsen mély bevágásokat egy ollóval és húzza szét a hegyeit, hogy kalász formát alkosson. Ismét nyomja meg a „start/ stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bagetteket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével hagyja hűlni egy rácson. PROG. 1 4 db bagett 8 db bagett Idő 2h02 2h59 Víz 160 ml 290 ml Cukor 1 ek 1½ ek Só ¾ kk 1½ kk Kukoricadara 25 g 45 g Speciális kenyérliszt 200 g 360 g Rozsliszt (T170) 25 g 45 g Szárított sütőélesztő ¾ kk 1½ kk Aszalt szilva 45 g 80 g Dió 45 g 80 g 4 db bagett 8 db bagett Idő 2h02 2h59 Víz 175 ml 315 ml Só ¾ kk 1½ kk Méz 30 g 55 g Speciális kenyérliszt 210 g 380 g Rozsliszt (T170) 40 g 70 g Szárított sütőélesztő ¾ kk 1½ kk Zabpehely 25 g 45 g 54 / 55 54 / 55 Mazsolás buci PROG. 1 PROG. 1 PROG. 1 Finom korpás bagett Szalonnás, parmezános és korianderes bagett Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, cukor és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a mazsolát a tésztához. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 cipócskát kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. adag tésztát 4 egyenlő részre. Ezekből fog bagetteket formázni, mielőtt a lisztbe forgatná. Helyezze a tésztadarabokat a „speciális bagettsütő” tepsire. Teljes hosszban vágja be a tésztadarabokat. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bucikat, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével hagyja hűlni egy rácson. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, vaj, cukor és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bagettet kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, ezekből fog bagetteket formázni. Nedvesítse be őket, mielőtt a finom korpába forgatja. Helyezze a tésztadarabokat a „speciális bagettsütő” tepsire. Teljes hosszban vágja be a tésztadarabokat. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bagetteket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével hagyja hűlni egy rácson. Futtassa meg a szalonnát egy felmelegített tapadásmentes bevonatú serpenyőben, csöpögtesse le és hagyja kihűlni. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só, olívaolaj, cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a szalonnát, a parmezánt és a koriandert a tésztához. A második sípszó elhangzásakor (1h19 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bagettet kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, ezekből fog bagetteket formázni. Helyezze őket a „bagett” sütőformába és teljes hosszában vágja be a tésztadarabokat. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (47 perc elteltével) vegye ki a bagetteket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével hagyja hűlni egy rácson. 4 cipó 8 cipó Idő 2h02 2h59 Víz 165 ml 300 ml Cukor 1 ek 1½ ek Só ¾ kk 1½ kk Speciális kenyérliszt 125 g 225 g 4 db bagett 8 db bagett Idő 2h02 2h59 Víz 175 ml 315 ml Cukor 1 kk 1½ kk Só ¾ kk 1½ kk Vaj 20 g 35 g 4 db bagett 8 db bagett Idő 2h02 2h59 Víz 135 ml 245 ml Só ¾ kk 1½ kk Olívaolaj ½ ek 1 ek Cukor ½ ek 1 ek Speciális kenyérliszt 205 g 370 g 4 cipó 8 cipó 2h02 2h59 Rozsliszt (T170) 125 g 225 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk Mazsola 75 g 135 g 4 db bagett 8 db bagett 2h02 2h59 Speciális kenyérliszt 150 g 270 g Teljes kiőrlésű liszt 100 g 180 g Finom korpa 8 ek 14 ek Szárított sütőélesztő ¾ kk 1½ kk 4 db bagett 8 db bagett 2h02 2h59 Szárított sütőélesztő ¾ kk 1½ kk Füstölt húsos szalonna 35 g 65 g Reszelt parmezán 30 g 55 g Friss reszelt koriander ½ ek 1 ek 54 / 55 54 / 55BAGETTEK ÉS PÉKSÜTEMÉNYEK HU Diós, gorgonzolás cibatta Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, olívaolaj, só, liszt, apróra tört dió, gorgonzola és élesztő. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 13. programot és nyomja meg a „start/stop” gombot. Egy óra elteltével kapcsolja ki a gépet és vegye ki a tésztát a sütőedényből. Lisztezze meg a munkafelületet és ossza a tésztát 8 cipóformájú részre. Takarja le egy konyharuhával és hagyja 1 órán át kelni környezeti hőmérsékleten. Melegítse elő a sütőt 240°C-ra (8. fokozat). Ha a sütő bemelegedett, egy ecset segítségével kenje be a tésztadarabokat olívaolajjal. Tegye a sütőbe egy vízzel megtöltött edénnyel együtt a sütő nedvesítéséhez. Süsse 25 percig. Hagyja a rácson kihűlni. PROG. 13 Alma-rebarbara kompót Hámozza meg az almát és a rebarbarát, vágja darabokra. Borítsa a gyümölcsdarabokat a kenyérsütőgép sütőedényébe. Adja hozzá a cukrot. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 15. programot. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet és vegye ki a sütőedényt. Tipp: attól függően, hogy gyümölcsdarabokkal vagy anélkül szereti-e a kompótot, vágja nagyobb vagy kisebb méretű darabokra a gyümölcsöt. Ha közepes méretű darabokra vágja, a főzési idő végén is lesznek még gyümölcsdarabok a kompótban. A kompótkészítéshez idényjellegű gyümölcsöket válasszon. Súly 1200 g Idő 1h30 Alma 600 g Rebarbara 600 g Cukor 5 ek Súly 1250 g Idő 1h15 Víz 450 ml Olívaolaj 5 ek Só 2½ kk Speciális kenyérliszt 760 g Apróra tört dió 80 g Gorgonzola 100 g Szárított sütőélesztő 2½ kk PROG. 15 56 / 57 56 / 57 Pizza tészta Súly 1250 g Idő 1h15 Víz 450 ml Olívaolaj 2½ ek Só 2½ kk Speciális kenyérliszt 800 g Szárított sütőélesztő 2½ kk Súly 1250 g Idő 15 min Speciális kenyérliszt 830 g Víz 200 ml Tojás 5 Só 1½ kk Súly 1200 g Idő 1h30 Narancs 750 g Cukor 750 g Ízlés szerint: Pektin 50 g Citromlé 50 ml Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, olívaolaj és só. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 13. programot. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet és vegye ki a sütőedényt. A tészta felhasználásra kész. PROG. 13 PROG. 16 PROG. 15 Friss tészták Narancslekvár Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: liszt, víz, tojás és só. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 16. programot. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet és vegye ki a sütőedényt. A tészta felhasználásra kész. Hámozza meg a narancsokat, vágja darabokra, magozza ki. Borítsa a feldarabolt gyümölcsöt a kenyérsütőgép sütőedényébe. Adja hozzá a cukrot és a pektint. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 15. programot. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet és vegye ki a sütőedényt. Tipp: ha nem talál pektint a boltban, akkor citromlével is helyettesítheti (körülbelül 50 ml) ; ez a gyümölcs pektinben gazdag. Ebben az esetben javasoljuk, hogy 40 perccel tovább főzze. A lekvárkészítéshez idényjellegű gyümölcsöket válasszon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése