2022. január 23., vasárnap

Éhezésmentes Karcsúság Szafival: alacsony szénhidráttartalmú kelt tészták

 2014. 11. 26. Éhezésmentes Karcsúság Szafival: alacsony szénhidráttartalmú kelt tészták data:text/html;charset=utf­8,%3Cspan%20style%3D%22font­size%3A%2013px%3B%20font­style%3A%20normal%3B%20font­variant%3A%20normal%3… 1/1 Hozzávalók: 35 dkg Dia wellness 50%­al csökkentett lisztkeverék (Dia Wellness lisztITT!), 10 dkg zsírtalanított lenmagliszt (lenmaglisztITT!), 1 kis pohár kefir, 50 g vaj (vagy lágy kókuszzsír), 2 ek DW 1:4 cukorhelyettesítő (cukorhelyettesítő ITT!), 1 csomag instant élesztő, 1 teáskanál sikér (sikér ITT!), 1 tojás sárgája, 1 csipet Himalája só (Himalája só ITT!) Töltelék: 50 g vaj (vagy lágy kókuszzsír), 50 g DW 1:4 cukorhelyettesítő, 1 teáskanál őrölt fahéj (fahéj ITT!) Elkészítés: ­ A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a nedves összetevőket is belekeverjük. Ha a tésztánk kemény, mehet bele még kefir vagy tej, ha lágy, akkor liszt. ­ A bekevert tésztát letakarva hagyjuk duplájára kelni, majd 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. ­ Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a fahéjat és a cukorhelyettesítőt. ­ Az így kapott masszával vékonyan megkenjük a kinyújtott tésztánkat. Feltekerjük és kb 1,5 cm szélesen szeleteljük a csigákat, majd sütőpapírral bélelt tesibe fektetjük és pihentetjük fél órát. ­ Ezután előmelegített sütőbe tesszük, (egy tepsibe öntsünk vizet (0,5 dl) alá), az így felszálló gőz jót tesz a tésztának. ­ Kb 25 percig sütjük 160 fokon. Amikor elkészült, még forrón megkenjük édesre kevert tejjel (negyedannyi cukorhelyettesítő, dia édes, eritrit, stb., bármivel jó édesíteni a tejet) ettől még puhább lesz a fahéjas csigánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése