2014. 11. 26. Éhezésmentes Karcsúság Szafival: alacsony szénhidráttartalmú kelt tészták data:text/html;charset=utf8,%3Cspan%20style%3D%22fontsize%3A%2013px%3B%20fontstyle%3A%20normal%3B%20fontvariant%3A%20normal%3… 1/1 Hozzávalók: 35 dkg Dia wellness 50%al csökkentett lisztkeverék (Dia Wellness lisztITT!), 10 dkg zsírtalanított lenmagliszt (lenmaglisztITT!), 1 kis pohár kefir, 50 g vaj (vagy lágy kókuszzsír), 2 ek DW 1:4 cukorhelyettesítő (cukorhelyettesítő ITT!), 1 csomag instant élesztő, 1 teáskanál sikér (sikér ITT!), 1 tojás sárgája, 1 csipet Himalája só (Himalája só ITT!) Töltelék: 50 g vaj (vagy lágy kókuszzsír), 50 g DW 1:4 cukorhelyettesítő, 1 teáskanál őrölt fahéj (fahéj ITT!) Elkészítés: A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a nedves összetevőket is belekeverjük. Ha a tésztánk kemény, mehet bele még kefir vagy tej, ha lágy, akkor liszt. A bekevert tésztát letakarva hagyjuk duplájára kelni, majd 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a fahéjat és a cukorhelyettesítőt. Az így kapott masszával vékonyan megkenjük a kinyújtott tésztánkat. Feltekerjük és kb 1,5 cm szélesen szeleteljük a csigákat, majd sütőpapírral bélelt tesibe fektetjük és pihentetjük fél órát. Ezután előmelegített sütőbe tesszük, (egy tepsibe öntsünk vizet (0,5 dl) alá), az így felszálló gőz jót tesz a tésztának. Kb 25 percig sütjük 160 fokon. Amikor elkészült, még forrón megkenjük édesre kevert tejjel (negyedannyi cukorhelyettesítő, dia édes, eritrit, stb., bármivel jó édesíteni a tejet) ettől még puhább lesz a fahéjas csigánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése