Marcipános sütemény
Tészta:
10 dkg margarin, 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 3
dkg kakaó, 10 dkg liszt, fél doboz tejföl (kis doboz),1 kávéskanál
sütőpor. Kikeverjük, majd a 4 tojás
fehérjét habbá verjük és hozzáadjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük.
Marcipán
Előző nap, vagy legalább pár
órával a sütés előtt készítjük és többször összedolgozzuk!
25 dkg vaj , 25 dkg
búzadara,25 dkg porcukor felmelegítve, majd mandula vagy vérnarancs aromával
szinezve.
Ha kihült a tészta rákenjük a
marcipánt és bevonjuk csokimázzal.
Én a tésztából dupla adagot
készítek, ez a gáztepsi méret. A marcipán is dupla adag, egyik a zöld,
(mandula) a másik a rózsaszin (vérnarancs)
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése