Házi rétes Edit Mészáros, 2014. november 5., 7:55 Hozzávalók: 60 dkg liszt, fele rétes, fele finom, egy evőkanál zsír, egy evőkanál porcukor, 300 ml langyos víz, ebbe egy evőkanál 10%-os ecet, csipet só . A lisztet, porcukrot szitálni kell! Fontos a nagyon jó kidolgozás, most már Kitcen Aid-del csinálom, fantasztikusan megkönnyíti, előtte 15-20 percig is dolgoztam. Lágy zsírral megkenem a cipót, és kicsit felmelegített tállal lefedem. Legalább fél órát állni hagyom, ha több, az nem árt, csak használ. 120x120-as lapom van hozzá. Az abroszt nagyon finoman meglisztezem, közepére teszem a tésztát és alá nyúlva a kézfejemmel nyújtom . Ez a tésztamennyiség bőven elég ekkora felületre, van hogy kettéveszem és két kicsit kisebbet készítek. Hagyom kicsit szikkadni, majd leszedem a vastag szélét. Olvasztott zsírral meglocsolom, a meggyes alá zsemlemorzsát szórok vékonyan. A töltelék fantázia és ízlés kérdése. A recept a neten volt egy csopiban sokan megsütötték nagy sikerrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése