Kelta briós Tészta: 150 g friss madre 350 g finomliszt 3 ½ evőkanál kristálycukor 140 ml langyos tej (én szobahőmérsékletűt tettem) 50 g mascarpone – ez nincs a receptben, pluszba tettem mert nagyon finom tőle a tészta csipet só 1 vaníliáscukor 2 tojássárgája csipet őrölt kardamom (én kihagytam) 80 g szobahőmérsékletű vaj 50 ml sűrített tej a tészta megkenésére (én csak tejben elkevert tojássárgáját használtam) A hozzávalókból tésztát dagasztunk, utolsónak dagasztjuk bele kis részletekben a vajat és hagyjuk megkelni, amíg duplázza a térfogatát (nálam ez 4 óra volt). A megkelt tésztát óvatosan 3- 5 mm vastagra sodorjuk és a kép szerint közepes nagyságú korongokat szaggatunk. Egymásra rakjuk őket, felcsavarjuk, középen kettévágjuk és rózsabimbókat formázunk belőlük. Én 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatót használtam és a rózsákat 3 illetve 2 korongból formáztam. Papír sütő formába raktam őket és fólia alatt ismét megkelesztettem (nálam ez 1,5 óra volt). Sütés 170 fokra előmelegített sütőben cca 30-40 perc. Forrás: A recept eredetileg élesztős és az élesztőt madre kovásszal helyettesítettem. https://cookpad.com/hu/receptek/3791830-kelta-brios https://marole-life.blogspot.de/ https://marole-life.blogspot.com/search/label/S%C3%BCtik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése