Sörös kovászos kenyér Edit Mészáros, 2014. október 15., 20:37 Hozzávalók: -2 kanál rozskovász -180 ml víz -150 gramm tk. rozsliszt Ezt összekeverjük,és letakarva a pulton hagyjuk egy éjjelre 10-12 órára. Reggel hozzáadunk: -100gramm tk.rozslisztet -400 gramm buzalisztet -250 ml sört -3 kiskanál sót -egy maréknyi köménymagot Ezt összedagasztani,majd két órán át kelni hagyni,közben meghajtogatni. Két óra után megformázom és a kilisztezett szakajtóba,neylonszatyorba bugyelálva a hűtőben kelesztem 8 órát. Sütés:250 fok 10 perc,majd 35 perc 190 fokon,gőzösített sütőben. Fél időben kiszellőztetem a sütőt,a vizet kiveszem. Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése