Betyárgombóc
Hozzávalók:
·
½ kg daráltsertéscomb vagy darált pulykamelle
·
1 tejföl
·
1 fejhagyma
·
3 gerezd fokhagyma
·
2 gomba konzerv
·
5-6 dkg füstölt szalonna
·
őrölt pirospaprika
·
bors
·
só
·
1 tojás
A szalonnát kockára vágom és kisütöm, majd kiveszem az
edényből és a darált húshoz adom . A
kisült szalonnazsírra dobom a kockára vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre
dinsztelem. Meghintem egy kis
pirospaprikával és felöntöm vízzel.
Közben elkészítem a gombócokat, a darált húst összekeverem ízlés szerint
sóval, borssal, 1 tojással és a kisült szalonnával. Vizes kézzel kis gombócokat
formázunk, és a forrásban lévő pörkölt alapba tesszük. Bele tesszük a gombánkat
is és ízesítjük sóval, borssal, készre főzzük. A végén behabarjuk egy
tejföllel.
Én most a tejfölt simán beleraktam és egy kevés zabpehellyel
sűrítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése