Ami a konyhámból kikerül és más nyalánkságok.... Kezdőlap > Dagasztás nélküli kenyér Dagasztás nélküli kenyér 2013.02.02 13:32 Dagasztás nélküli kenyér Az egyik kenyér receptem, ráadásul a gyorsabb picit sem macerás, ami miatt én nem esek kétségbe ünnep napokon, hogy mi van ha elfogy a kenyér. Élesztő, liszt mindig van otthon, és nincs is finomabb, mint a saját készítésű, friss kenyér. Az se mellékes, hogy semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaz. Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1,5 teáskanál só, 300 ml víz, Elkészítés: A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt. Egy fakanállal jól összekeverjük, Weboldalak igénylése ingyen Dagasztás nélküli kenyér :: Ami a konyhámból kikerül http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dagasztas-nelkuli... 1 / 7 2013.08.11. 16:50 majd egy zacskóval (sima mezei bevásárló szatyrot használok) letakarjuk (én beleteszem a zacskóba, majd aláhajtom a végét) és hagyjuk így állni reggelig. ( Én este 7 kor kevertem össze az enyémet, kint hagytam a konyhapulton egész éjszakára. és reggel 8-kor estem neki. Reggel levesszük róla a zacskót és összeállítjuk a kenyeret. Lisztezett deszkára borítjuk, meghintjük a tetejét is liszttel. Dagasztás nélküli kenyér :: Ami a konyhámból kikerül http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dagasztas-nelkuli... 2 / 7 2013.08.11. 16:50 Majd összehajtjuk oldalról félbe, fentről is félbe. Kenyér formára igazítjuk a széleit alulra tűrjük, meghintjük liszttel. És hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva. Míg pihen a kenyér addig előmelegítjük a sütőnket 200 fokra. Egy Fazekat előveszünk aminek van teteje, én a leveses fazekamba szoktam ami 3-4 litere kb. ( de jó a pataki tál, kacsasütő és a jénai is) vágunk bele sütőpapírt betesszük melegedni. Ha letelt a fél óra a kenyeret óvatosan mert az edény forró, belepottyantjuk. Dagasztás nélküli kenyér :: Ami a konyhámból kikerül http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dagasztas-nelkuli... 3 / 7 2013.08.11. 16:50 {TEXT} Rátesszük a fedelet és mehet a sütőbe sülni 40 percre. Ha nem elég piros a teteje 40 perc elteltével akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre. Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni. Egy ecsettel vízzel vékonyan megkenjük, és hallgatjuk ahogy finoman megrepedezik a héja. Ha dupla adagot készítünk akkor 60 perc kb míg megsül a kenyér. Vissza Keresés Elérhetőség Dagasztás nélküli kenyér :: Ami a konyhámból kikerül http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dagasztas-nelkuli... 4 / 7 2013.08.11. 16:50 www.amiakonyhambolkikerul.hu amiakonyhambolkikerul@gmail.com Goldenblog szavazás a(z) Ami a konyhámból kikerül blogra! Szervező: Főtámogató: Kedvenceink: Dagasztás nélküli kenyér :: Ami a konyhámból kikerül http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dagasztas-nelkuli... 5 / 7 2013.08.11. 16:50 Dagasztás nélküli kenyér :: Ami a konyhámból kikerül http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dagasztas-nelkuli... 6 / 7 2013.08.11. 16:50 Kezdőlap Rólunk Elérhetőségek Újdonságok Fényképgaléria Vendégkönyv Blog © 2012 Minden jog fenntartva. Powered by Webnode Nyomtatás Oldaltérkép RSS Dagasztás nélküli kenyér :: Ami a konyhámból kikerül http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dagasztas-nelkuli... 7 / 7 2013.08.11. 16:50
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése