Töpörtyűs pogácsa a’la Pilop Előző este kovászolt kovászt készítek: 10 dkg kovász 1 dl langyos víz 10 dkg tk tönköly liszt 6 óra múlva hozzá adok: 1 dl langyos víz 10 dkg tk tönköly Másnap reggel: 25 dkg kovászol kovász 1 dl tej 1 pohár tejföl 1 tojás 1 kk.cukor 1 ek zsír 3 tk só 50 dkg Bl 55 liszt 25 dkg darált töpörtyű (a hajtogatáskor) A hozzávalókat összegyúrom,kb.egy órát NAGYON meleg helyen kelesztem.Ezután, háromszor hajtogatom,BÖNGYÖRGETEM,félórás pihenőkkel.A tésztát kinyújtom,a töpörtyű 1/3-ával megkenem,borsozom,hajtogatom.Ezt még kétszer megismétlem fél óránként.A tésztát újnyi vastagra nyújtom,tetszés szerint darabolom,kiszúrom,kelesztem.Sütés előtt tojással lekenem.Irány a tüzes pokol!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése