Heni féle bagett Hozzávalók: Előző este összekevert 3 kanálnyi fehér kovász, kb 2,5-3 dl víz, 2 evőkanál krumpli pehely, annyi fehér liszt, hogy híg nokedli tésztát kapjunk. Lefedve áll reggelig. 50 dkg fehér liszt csipet aszkorbinsav, sikér (nekem sima lisztem volt, de el is hagyható) 1 joghurt 3 evőkanál olvasztott vaj 3 evőkanál olaj 1 kiskanál cukor só ízlés szerint. Összegyúrunk reggel mindent, én ehhez már vizet nem adtam, mert a joghurt elég volt. Közepesen lágy legyen a tészta. Olajozott fedeles műanyagban áll addig, míg az alján nem látod, hogy lyukacsosodik, és megnő… Akkor olajos deszkán kinyújtod, 3 felé vágod, és megpróbálod tepsi hosszúságú ovális alakzatra lapogatni, és feltekered…. A végeit becsipkeded, sütőpapíros nagy tepsibe teszed, bevagdosod, keleszted…….. Amikor kezd nyílni a vágásnál. levizezed, és bőven megszórod sajttal. Forró sütőbe tenni, és várni a csodát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése