2021. december 31., péntek

10 gyors és olcsoszendvicskrém

 Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ 10 gyors és olcsó szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók.  Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között.  Új ízeket varázsolnak a reggelihez, a tízóraihoz, az uzsonnához vagy a könnyű vacsorához.  Gyorsak, egyszerűek, a kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni.  Tudjuk mit eszünk.  Partykra és ajándékba is kíváló meglepetés egy szép üvegben. Miért készítsünk szendvicskrémet? Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók:  5 db tojás – kb. 150 Ft  1 db natúr sajtkrém – kb. 230 Ft  2-3 evőkanál szobahőmérsékletű vaj (5 dkg) – kb. 150 Ft  1 kanál mustár – kb. 20 Ft  só, bors ízlés szerint, ha a gyerekek szeretik új hagymával is dúsítható – kb. 40 Ft Összesen: kb. 590 Ft-ba kerül, 5-6 fő részére Elkészítése:  A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk.  Langyosan a tojások a tojás nyomón, mindkét irányból átnyomjuk, majd villával összetörjük, natúr krémsajttal és a vajjal kikeverjük.  Mustárral, sóval, borssal ízesítjük.  Ízlés szerint új hagymával dúsíthatjuk. A krémet a kenyérre kenjük, kedvünk szerint díszítjük Elkészítési idő: 20 perc Tojáskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók:  220 g sárgarépa – kb. 50 Ft  200 g túró – kb. 250 Ft  1 narancs leve – kb. 70 Ft  1 kanál méz – kb. 50 Ft  6 evőkanál gyümölcsös müzli – kb. 30 Ft  só Összesen: kb. 450 Ft-ba kerül, 5-6 fő részére. Elkészítése:  A sárgarépát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük.  A túrót a narancslével és a mézzel elkeverjük.  Belekeverjük a lereszelt sárgarépát és gyümölcsös müzlit. (Müzli helyett készítheted 2-2 kanál búzacsírával, zabpehellyel és mazsolával is.)  Sóval ízesítjük és végül tiszta és száraz üvegben a hűtőbe rakjuk. Elkészítési idő: 30 perc A hűtőben, kb. 4-5 napig eláll. Sárgarépás szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók:  300 gramm burgonya – kb. 50 Ft  2 száll újhagyma – kb. 50 Ft  150 gramm tejföl – kb. 140 Ft  2 kanál olíva olaj – kb. 60 Ft  só, bors Összesen: kb. 300 Ft, minimum 6 adagnak elegendő. Elkészítése:  A burgonyát meghámozva, felkockázva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, villával szétnyomkodjuk és hűlni hagyjuk.  Az új hagymát karikára vágjuk, akár a zöld szárával együtt (én a zöld részét már korábban felhasználtam, így az a képen nem látszódik). A olíva olajat a tejföllel és újhagymával elkeverjük, majd a burgonyát is hozzáadjuk és jól összekeverjük.  Sóval, borssal ízesítjük, száraz üvegbe töltjük, és a hűtőbe rakjuk kihűlni. Elkészítési idő: 30 perc A hűtőben kb. 5 napig eláll, ha valami csoda folytán nem fogyna el hamarabb. Burgonyás szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Összesen: kb. 1.030 Ft Elkészítése: Hozzávalók:  2 db padlizsán (nagyobb) – kb. 400 Ft  2 db paprika (lehetőleg piros és/vagy sárga legyen, kaliforniai vagy az itthon ismert kápia) – kb. 400 Ft  4 evőkanál olíva olaj – kb. 100 Ft  2 gerezd fokhagyma– kb. 10 Ft  1/2 citrom reszelt héja és leve – kb. 70 Ft  1 evőkanál koriander– kb. 50 Ft (Végső esetben helyettesíthető, petrezselyemmel vagy zellerrel is.)  ízlés szerint: pirospaprika, bors, só  A sütőt 190- 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánok és a paprikák héját, minden oldalról megszurkáljuk és 1 evőkanál olívaolajjal bekenjük. Tepsibe rakjuk és 45 -50 percig sütjük, amíg a héja barnulni kezd és a paprika összeesik.  Utána 15 percig hűlni hagyjuk. (Tiszta nedves konyharuha alatt vagy műanyagzacskóban.) Nagyon fontos, amíg hűl a paprika kifolyt finom levét tunkold ki fehér kenyérrel! Egyszerűen fenséges.  A padlizsánokat hosszába félbevágjuk, húsát kikanalazzuk és durvára vágjuk. A paprika magjait és ha szükséges az ereit eltávolítjuk, a húsukat durvára aprítjuk. (Elképzelhető, hogy a paprika héja magától leválik, akkor azt is távolítsuk el.)  A maradék olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd a padlizsánt és a paprikát 5 percig pirítjuk, végül a fokhagymát is hozzáadjuk és még 1/2 – 1 percig pirítjuk.  Húzd le a tűzről, keverd bele, a citrom reszelt héját és levét, a koriandert, ízesítsd ízlés szerint még pirospaprikával, sóval és borssal. Elkészítési idő (sütés és hűtési idő nélkül): kb. 20 perc Melegen vagy hidegen is tálalhatod, fehér kenyeret vagy pirítóst javaslok hozzá. Paprikás padlizsánkrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Összesen: kb. 475 Ft kerül, kb. 5-6 főre elegendő. Hozzávalók:  250 g csirkemáj kb. 225 Ft  1 hagyma kb. 10 Ft  125 g vaj – kb. 200 Ft  babérlevél  borókabogyó (kicsit drágább fűszer, de csak kevés kell belőle)  só  bors  kakukkfű  reszelt citromhéj – fűszerek összesen kb. 40 Ft Elkészítése:  A csirkemájat megmossuk, hártyákat eltávolítjuk.  Hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.  2 kanál vajat serpenyőben felolvasztunk, rajta a hagymakockát megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, babérlevelet, összetört borókabogyót. A májat minden oldalról 3-5 percig sütjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és hűlni hagyjuk.  A babérlevelet kivesszük, a májat a puha vajjal pépesítjük, belekeverjük a citromhéjat, sóval, borssal ízesítjük. Összetörheted villával, vagy akár erősebb botmixerrel is. Első esetben a képen látható rusztikusabb krémet kapsz, míg a második esetben, egy szép simát. Nálam hangulat és eszközfüggő, hogy éppen melyiket választom.  Tisztára mosott száraz üvegekbe töltjük, és a hűtőben lehűtjük. Elkészítési idő: kb. 25 perc Hűtőben tárolható: kb. 3 nap. Csirkemájas szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók:  2 db közepes burgonya – kb. 40 Ft  1 db kisebb sárgarépa – kb. 25 Ft  ½ kisebb sütőtök (sonkatök) – kb. 100 Ft  1 kanál méz – kb. 50 Ft  1 evőkanál currypor – kb. 20 Ft  150 g margarin – kb. 150 Ft  csipet só Összesen: kb. 385 Ft, nagyon kiadós és finom. Elkészítése:  A sütőtököt daraboljuk fel és süssük meg a sütőben.  A burgonyát és a sárgarépát hámozzuk fel, vágjuk nagy darabokra és főzzük meg.  A sütőtököt kaparjuk ki a héjából, és adjuk hozzá a lehűtött burgonyához és sárgarépához.  A margarint olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a curryporral és a mézzel együtt a zöldségekhez.  Botmixerrel keverjük össze.  Tegyük üvegbe és hagyjuk a hűtőben kidermedni. Elkészítési idő: kb. 20 perc (a tök sütési idején kívül). A hűtőben tárolva 3-4 napig is nagyon ízletes. Teljes kiőrlésű, tömörebb kenyeret javaslok hozzá. Bevásárló lista Sütőtökkrém Sütőtökkrém  2 db burgonya – 40 Ft  1 db sárgarépa – kb. 25 Ft  ½ sonkatök – kb. 100 Ft  méz – kb. 50 Ft  150 g margarin – kb. 150 Ft  fűszerek: currypor, só Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók:  50 g ruccola – kb. 170 Ft  10 dkg füstölt sajt – kb. 300 Ft  25 dkg margarin – kb. 200 Ft  3 kanál fehérborecet vagy balzsam ecet – kb. 25 Ft  só  frissen őrölt bors Összesen: kb. 695 Ft, 5-6 főre elegendő. Elkészítése:  Ruccolát mosd meg, rázd le a vizet róla és vágd apró darabokra.  Sajtot reszeld le, mehet nagy lyukú reszelőn is.  Turmixold össze a margarint (akár meg is olvaszthatod), a sajtot, az apróra vágott ruccola 2/3-át, az ecetet.  A masszát ízesítsd sóval, borssal és add hozzá a maradék ruccolát.  Tedd üvegbe és hagyd kidermedni. Elkészítési idő: kb. 20 perc. A hűtőben 4-5 napig tárolható. Ruccola levéllel és gyöngyhagymával díszítve parti falatkáknak is kiváló. Bevásárló lista Ruccolás sajtkrém Ruccolás sajtkrém  50 g ruccola – kb. 170 Ft  10 dkg füstölt sajt – kb. 300 Ft  25 dkg margarin – kb. 200 Ft  fehérborecet vagy balzsamecet  fűszerek: só, bors Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Összesen: kb. 380 Ft, 4-5 főre elegendő. Hozzávalók:  50 dkg cukkini – kb. 80 Ft szezonban  1 fej vöröshagyma (nagyobb) – kb. 20 Ft  2 paradicsom – kb. 80 Ft  2 zöldpaprika – kb. 40 Ft  kevés olaj – kb. 10 Ft  10 dkg margarin –kb. 100 Ft  pirospaprika, só, bors, oregánó – kb. 50 Ft Elkészítése:  A hagymát üvegesre pároljuk meg, szórjuk meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor félig megpárolódott, adjuk hozzá még a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát is.  Mielőtt levesszük, a tűzről még adjuk hozzá a frissen felaprított oregánót, és keverjük el. (Így fog az íze a legjobban kijönni)  Hagyjuk szinte teljesen kihűlni.  Majd a margarinnal összekeverjük, a langyos cukkinitől könnyedén fog menni.  Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni. Elkészítési idő: kb. 25 perc. A hűtőben 3-4 napig elállna, ha nem fogyna el gyorsan! Bevásárló lista Cukkinis szendvicskrém Cukkinis krém  50 dk g cukkini – 80 Ft  1 db nagy hagyma – kb. 20 Ft  2 db paradicsom – kb. 80 Ft  2 db zöldpaprika – kb. 40 Ft  kevés olaj  fűszerek: pirospaprika,só, bors, oregánó Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Hozzávalók:  150 g vörös lencse – kb. 130 Ft (piacon 880 Ft kilója, más helyen majdnem a duplája)  300 ml zöldségleves – kb. 35 Ft  1 hagyma – kb. 10 Ft  1 mangó – kb. 400 Ft (érdemes puhábbat, érettebbet választani)  1 evőkanál currypor – kb. 20 Ft  2 evőkanál olívaolaj – kb. 60 Ft  só  frissen őrölt bors Összesen: kb. 655 Ft, 4-5 főre elegendő. Elkészítése:  A lencsét főzzük meg a zöldséglevesben. Kb. 12 perc, míg magába szívja a folyadékot. Hűlni hagyjuk és közben néhányszor megkeverjük és villával összenyomjuk.  Míg a lencse fő, a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nem szeretjük, az erős hagyma ízt forrázzuk is le).  Mangó húsát is kockázzuk fel.  Keverjük össze a kihűlt lencsét, a hagymát és a mangót. Az olíva olajt adjuk hozzá, curryport keverjük bele, és az egészet ízesítsük még, sóval és borssal.  Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni. Elkészítési idő: kb. 30 perc. A hűtőben 3-4 napig biztos eláll. Teljes kiőrlésű kenyeret javaslok hozzá. Bevásárló lista Lencsekrém Lencsekrém  150 g vörös lencse – 130 Ft  1 db hagyma – kb. 10 Ft  1 db mangó – kb. 400 Ft  olívaolaj  fűszerek: currypor, só bors  zöldségleves (maradék vagy zöldségleves kocka) Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Hozzávalók:  400 g gomba – kb. 320 Ft  1 nagyfej hagyma – kb. 15 Ft  20 dkg margarin – kb. 200 Ft  kakukkfű és rozmaring ág (a legjobb, ha friss) – 50 Ft  só  frissen őrölt bors Összesen: kb. 585 Ft, 5-6 főre bőségesen elegendő. Elkészítése:  Hagymát és a gombát tisztítsd meg és aprítsd apróra. (Póréhagymával is készítheted.)  3-4 kanál margarint olvassz meg, párold meg a hagymát, majd a gombát is add hozzá és együtt párold még kb. 10 percig. Ízesítsd kevés sóval és borssal. Majd hagyd langyosra hűlni.  Ha teheted, akkor kakukkfűből és rozmaringból frisset használj, mert ettől lesz varázslatos íze. A fűszer ágakat mosd meg, rázd le a vizet róla, tépkedd le a leveleit és vágd apróra.  A zöldfűszereket, az olvasztott margarinnal együtt add a langyosra hűlt gombás masszához és botmixerrel pépesítsd el!  Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni. Elkészítési idő: kb. 30 perc. A hűtőben 1-2 napig eláll, ha véletlenül nem fogyna el azonnal. Friss fehér kenyérrel is nagyon finom. Bevásárló lista Gombakrém Gombkrém  400 g gomba – kb. 320 Ft  1 db hagyma – kb. 15 Ft  20 dkg margarin – kb. 200 Ft  friss zöldfűszer: kakukkfű és rozmaring  fűszerek: só, bors Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Bevásárló listák Tojáskrém  5 db tojás – kb. 150 Ft  1 db natúr sajtkrém – kb. 230 Ft  2-3 evőkanál vaj – kb. 150 Ft  1 kanál mustár – kb. 20 Ft  só  bors  újhagyma – kb. 40 Ft Sárgarépás szendvicskrém  220 g sárgarépa – kb. 50 Ft  200 g túró – kb. 250 Ft  1 narancs – kb. 70 Ft  1 kanál méz – kb. 50 Ft  6 evőkanál gyümölcsös müzli – kb. 30 Ft  só Burgonyás szendvicskrém  300 g burgonya – kb. 50 Ft  2 száll újhagyma – kb. 50 Ft  150 g tejföl – kb. 140 Ft  2 kanál olíva olaj – kb. 60 Ft  só  bors Paprikás padlizsánkrém  2 db padlizsán – kb. 400 Ft  2 db paprika – kb. 400 Ft  4 evőkanál olíva olaj – kb. 100 Ft  2 gerezd fokhagyma– kb. 10 Ft  1/2 citrom – kb. 70 Ft  1 evőkanál koriander– kb. 50 Ft  pirospaprika  bors  só Csirkemájas szendvicskrém  250 g csirkemáj - kb. 225 Ft  1 hagyma - kb. 10 Ft  125 g vaj – kb. 200 Ft  babérlevél  borókabogyó  só  bors  kakukkfű  citrom - kb. 40 Ft Nemcsak olcsó és finom szendvicskrémeket szeretnél készíteni? Hanem a konyhapénzedet is szeretnéd okosan, egyszerűen beosztani? Jelentkezz a Konyhapénz-virtuóz Képzőbe! Ez lesz életed legjobb befektetése! http://penzugyiterkep.hu/konyhape nz/virtuoz_kepzo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése