Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ 10 gyors és olcsó szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak a reggelihez, a tízóraihoz, az uzsonnához vagy a könnyű vacsorához. Gyorsak, egyszerűek, a kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni. Tudjuk mit eszünk. Partykra és ajándékba is kíváló meglepetés egy szép üvegben. Miért készítsünk szendvicskrémet? Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók: 5 db tojás – kb. 150 Ft 1 db natúr sajtkrém – kb. 230 Ft 2-3 evőkanál szobahőmérsékletű vaj (5 dkg) – kb. 150 Ft 1 kanál mustár – kb. 20 Ft só, bors ízlés szerint, ha a gyerekek szeretik új hagymával is dúsítható – kb. 40 Ft Összesen: kb. 590 Ft-ba kerül, 5-6 fő részére Elkészítése: A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. Langyosan a tojások a tojás nyomón, mindkét irányból átnyomjuk, majd villával összetörjük, natúr krémsajttal és a vajjal kikeverjük. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerint új hagymával dúsíthatjuk. A krémet a kenyérre kenjük, kedvünk szerint díszítjük Elkészítési idő: 20 perc Tojáskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók: 220 g sárgarépa – kb. 50 Ft 200 g túró – kb. 250 Ft 1 narancs leve – kb. 70 Ft 1 kanál méz – kb. 50 Ft 6 evőkanál gyümölcsös müzli – kb. 30 Ft só Összesen: kb. 450 Ft-ba kerül, 5-6 fő részére. Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük. A túrót a narancslével és a mézzel elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt sárgarépát és gyümölcsös müzlit. (Müzli helyett készítheted 2-2 kanál búzacsírával, zabpehellyel és mazsolával is.) Sóval ízesítjük és végül tiszta és száraz üvegben a hűtőbe rakjuk. Elkészítési idő: 30 perc A hűtőben, kb. 4-5 napig eláll. Sárgarépás szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók: 300 gramm burgonya – kb. 50 Ft 2 száll újhagyma – kb. 50 Ft 150 gramm tejföl – kb. 140 Ft 2 kanál olíva olaj – kb. 60 Ft só, bors Összesen: kb. 300 Ft, minimum 6 adagnak elegendő. Elkészítése: A burgonyát meghámozva, felkockázva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, villával szétnyomkodjuk és hűlni hagyjuk. Az új hagymát karikára vágjuk, akár a zöld szárával együtt (én a zöld részét már korábban felhasználtam, így az a képen nem látszódik). A olíva olajat a tejföllel és újhagymával elkeverjük, majd a burgonyát is hozzáadjuk és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, száraz üvegbe töltjük, és a hűtőbe rakjuk kihűlni. Elkészítési idő: 30 perc A hűtőben kb. 5 napig eláll, ha valami csoda folytán nem fogyna el hamarabb. Burgonyás szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Összesen: kb. 1.030 Ft Elkészítése: Hozzávalók: 2 db padlizsán (nagyobb) – kb. 400 Ft 2 db paprika (lehetőleg piros és/vagy sárga legyen, kaliforniai vagy az itthon ismert kápia) – kb. 400 Ft 4 evőkanál olíva olaj – kb. 100 Ft 2 gerezd fokhagyma– kb. 10 Ft 1/2 citrom reszelt héja és leve – kb. 70 Ft 1 evőkanál koriander– kb. 50 Ft (Végső esetben helyettesíthető, petrezselyemmel vagy zellerrel is.) ízlés szerint: pirospaprika, bors, só A sütőt 190- 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánok és a paprikák héját, minden oldalról megszurkáljuk és 1 evőkanál olívaolajjal bekenjük. Tepsibe rakjuk és 45 -50 percig sütjük, amíg a héja barnulni kezd és a paprika összeesik. Utána 15 percig hűlni hagyjuk. (Tiszta nedves konyharuha alatt vagy műanyagzacskóban.) Nagyon fontos, amíg hűl a paprika kifolyt finom levét tunkold ki fehér kenyérrel! Egyszerűen fenséges. A padlizsánokat hosszába félbevágjuk, húsát kikanalazzuk és durvára vágjuk. A paprika magjait és ha szükséges az ereit eltávolítjuk, a húsukat durvára aprítjuk. (Elképzelhető, hogy a paprika héja magától leválik, akkor azt is távolítsuk el.) A maradék olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd a padlizsánt és a paprikát 5 percig pirítjuk, végül a fokhagymát is hozzáadjuk és még 1/2 – 1 percig pirítjuk. Húzd le a tűzről, keverd bele, a citrom reszelt héját és levét, a koriandert, ízesítsd ízlés szerint még pirospaprikával, sóval és borssal. Elkészítési idő (sütés és hűtési idő nélkül): kb. 20 perc Melegen vagy hidegen is tálalhatod, fehér kenyeret vagy pirítóst javaslok hozzá. Paprikás padlizsánkrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Összesen: kb. 475 Ft kerül, kb. 5-6 főre elegendő. Hozzávalók: 250 g csirkemáj kb. 225 Ft 1 hagyma kb. 10 Ft 125 g vaj – kb. 200 Ft babérlevél borókabogyó (kicsit drágább fűszer, de csak kevés kell belőle) só bors kakukkfű reszelt citromhéj – fűszerek összesen kb. 40 Ft Elkészítése: A csirkemájat megmossuk, hártyákat eltávolítjuk. Hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. 2 kanál vajat serpenyőben felolvasztunk, rajta a hagymakockát megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, babérlevelet, összetört borókabogyót. A májat minden oldalról 3-5 percig sütjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és hűlni hagyjuk. A babérlevelet kivesszük, a májat a puha vajjal pépesítjük, belekeverjük a citromhéjat, sóval, borssal ízesítjük. Összetörheted villával, vagy akár erősebb botmixerrel is. Első esetben a képen látható rusztikusabb krémet kapsz, míg a második esetben, egy szép simát. Nálam hangulat és eszközfüggő, hogy éppen melyiket választom. Tisztára mosott száraz üvegekbe töltjük, és a hűtőben lehűtjük. Elkészítési idő: kb. 25 perc Hűtőben tárolható: kb. 3 nap. Csirkemájas szendvicskrém Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók: 2 db közepes burgonya – kb. 40 Ft 1 db kisebb sárgarépa – kb. 25 Ft ½ kisebb sütőtök (sonkatök) – kb. 100 Ft 1 kanál méz – kb. 50 Ft 1 evőkanál currypor – kb. 20 Ft 150 g margarin – kb. 150 Ft csipet só Összesen: kb. 385 Ft, nagyon kiadós és finom. Elkészítése: A sütőtököt daraboljuk fel és süssük meg a sütőben. A burgonyát és a sárgarépát hámozzuk fel, vágjuk nagy darabokra és főzzük meg. A sütőtököt kaparjuk ki a héjából, és adjuk hozzá a lehűtött burgonyához és sárgarépához. A margarint olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a curryporral és a mézzel együtt a zöldségekhez. Botmixerrel keverjük össze. Tegyük üvegbe és hagyjuk a hűtőben kidermedni. Elkészítési idő: kb. 20 perc (a tök sütési idején kívül). A hűtőben tárolva 3-4 napig is nagyon ízletes. Teljes kiőrlésű, tömörebb kenyeret javaslok hozzá. Bevásárló lista Sütőtökkrém Sütőtökkrém 2 db burgonya – 40 Ft 1 db sárgarépa – kb. 25 Ft ½ sonkatök – kb. 100 Ft méz – kb. 50 Ft 150 g margarin – kb. 150 Ft fűszerek: currypor, só Készítette: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://penzugyiterkep.hu/konyhapenz/virtuoz_kepzo/ Hozzávalók: 50 g ruccola – kb. 170 Ft 10 dkg füstölt sajt – kb. 300 Ft 25 dkg margarin – kb. 200 Ft 3 kanál fehérborecet vagy balzsam ecet – kb. 25 Ft só frissen őrölt bors Összesen: kb. 695 Ft, 5-6 főre elegendő. Elkészítése: Ruccolát mosd meg, rázd le a vizet róla és vágd apró darabokra. Sajtot reszeld le, mehet nagy lyukú reszelőn is. Turmixold össze a margarint (akár meg is olvaszthatod), a sajtot, az apróra vágott ruccola 2/3-át, az ecetet. A masszát ízesítsd sóval, borssal és add hozzá a maradék ruccolát. Tedd üvegbe és hagyd kidermedni. Elkészítési idő: kb. 20 perc. A hűtőben 4-5 napig tárolható. Ruccola levéllel és gyöngyhagymával díszítve parti falatkáknak is kiváló. Bevásárló lista Ruccolás sajtkrém Ruccolás sajtkrém 50 g ruccola – kb. 170 Ft 10 dkg füstölt sajt – kb. 300 Ft 25 dkg margarin – kb. 200 Ft fehérborecet vagy balzsamecet fűszerek: só, bors Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Összesen: kb. 380 Ft, 4-5 főre elegendő. Hozzávalók: 50 dkg cukkini – kb. 80 Ft szezonban 1 fej vöröshagyma (nagyobb) – kb. 20 Ft 2 paradicsom – kb. 80 Ft 2 zöldpaprika – kb. 40 Ft kevés olaj – kb. 10 Ft 10 dkg margarin –kb. 100 Ft pirospaprika, só, bors, oregánó – kb. 50 Ft Elkészítése: A hagymát üvegesre pároljuk meg, szórjuk meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor félig megpárolódott, adjuk hozzá még a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát is. Mielőtt levesszük, a tűzről még adjuk hozzá a frissen felaprított oregánót, és keverjük el. (Így fog az íze a legjobban kijönni) Hagyjuk szinte teljesen kihűlni. Majd a margarinnal összekeverjük, a langyos cukkinitől könnyedén fog menni. Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni. Elkészítési idő: kb. 25 perc. A hűtőben 3-4 napig elállna, ha nem fogyna el gyorsan! Bevásárló lista Cukkinis szendvicskrém Cukkinis krém 50 dk g cukkini – 80 Ft 1 db nagy hagyma – kb. 20 Ft 2 db paradicsom – kb. 80 Ft 2 db zöldpaprika – kb. 40 Ft kevés olaj fűszerek: pirospaprika,só, bors, oregánó Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Hozzávalók: 150 g vörös lencse – kb. 130 Ft (piacon 880 Ft kilója, más helyen majdnem a duplája) 300 ml zöldségleves – kb. 35 Ft 1 hagyma – kb. 10 Ft 1 mangó – kb. 400 Ft (érdemes puhábbat, érettebbet választani) 1 evőkanál currypor – kb. 20 Ft 2 evőkanál olívaolaj – kb. 60 Ft só frissen őrölt bors Összesen: kb. 655 Ft, 4-5 főre elegendő. Elkészítése: A lencsét főzzük meg a zöldséglevesben. Kb. 12 perc, míg magába szívja a folyadékot. Hűlni hagyjuk és közben néhányszor megkeverjük és villával összenyomjuk. Míg a lencse fő, a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nem szeretjük, az erős hagyma ízt forrázzuk is le). Mangó húsát is kockázzuk fel. Keverjük össze a kihűlt lencsét, a hagymát és a mangót. Az olíva olajt adjuk hozzá, curryport keverjük bele, és az egészet ízesítsük még, sóval és borssal. Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni. Elkészítési idő: kb. 30 perc. A hűtőben 3-4 napig biztos eláll. Teljes kiőrlésű kenyeret javaslok hozzá. Bevásárló lista Lencsekrém Lencsekrém 150 g vörös lencse – 130 Ft 1 db hagyma – kb. 10 Ft 1 db mangó – kb. 400 Ft olívaolaj fűszerek: currypor, só bors zöldségleves (maradék vagy zöldségleves kocka) Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Hozzávalók: 400 g gomba – kb. 320 Ft 1 nagyfej hagyma – kb. 15 Ft 20 dkg margarin – kb. 200 Ft kakukkfű és rozmaring ág (a legjobb, ha friss) – 50 Ft só frissen őrölt bors Összesen: kb. 585 Ft, 5-6 főre bőségesen elegendő. Elkészítése: Hagymát és a gombát tisztítsd meg és aprítsd apróra. (Póréhagymával is készítheted.) 3-4 kanál margarint olvassz meg, párold meg a hagymát, majd a gombát is add hozzá és együtt párold még kb. 10 percig. Ízesítsd kevés sóval és borssal. Majd hagyd langyosra hűlni. Ha teheted, akkor kakukkfűből és rozmaringból frisset használj, mert ettől lesz varázslatos íze. A fűszer ágakat mosd meg, rázd le a vizet róla, tépkedd le a leveleit és vágd apróra. A zöldfűszereket, az olvasztott margarinnal együtt add a langyosra hűlt gombás masszához és botmixerrel pépesítsd el! Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni. Elkészítési idő: kb. 30 perc. A hűtőben 1-2 napig eláll, ha véletlenül nem fogyna el azonnal. Friss fehér kenyérrel is nagyon finom. Bevásárló lista Gombakrém Gombkrém 400 g gomba – kb. 320 Ft 1 db hagyma – kb. 15 Ft 20 dkg margarin – kb. 200 Ft friss zöldfűszer: kakukkfű és rozmaring fűszerek: só, bors Fotót készítette: Szöllősi-Kiss Orsi http://www.foodfolio.hu/ Recept és árkalkuláció: Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal http://www.penzugyiterkep.hu/ Bevásárló listák Tojáskrém 5 db tojás – kb. 150 Ft 1 db natúr sajtkrém – kb. 230 Ft 2-3 evőkanál vaj – kb. 150 Ft 1 kanál mustár – kb. 20 Ft só bors újhagyma – kb. 40 Ft Sárgarépás szendvicskrém 220 g sárgarépa – kb. 50 Ft 200 g túró – kb. 250 Ft 1 narancs – kb. 70 Ft 1 kanál méz – kb. 50 Ft 6 evőkanál gyümölcsös müzli – kb. 30 Ft só Burgonyás szendvicskrém 300 g burgonya – kb. 50 Ft 2 száll újhagyma – kb. 50 Ft 150 g tejföl – kb. 140 Ft 2 kanál olíva olaj – kb. 60 Ft só bors Paprikás padlizsánkrém 2 db padlizsán – kb. 400 Ft 2 db paprika – kb. 400 Ft 4 evőkanál olíva olaj – kb. 100 Ft 2 gerezd fokhagyma– kb. 10 Ft 1/2 citrom – kb. 70 Ft 1 evőkanál koriander– kb. 50 Ft pirospaprika bors só Csirkemájas szendvicskrém 250 g csirkemáj - kb. 225 Ft 1 hagyma - kb. 10 Ft 125 g vaj – kb. 200 Ft babérlevél borókabogyó só bors kakukkfű citrom - kb. 40 Ft Nemcsak olcsó és finom szendvicskrémeket szeretnél készíteni? Hanem a konyhapénzedet is szeretnéd okosan, egyszerűen beosztani? Jelentkezz a Konyhapénz-virtuóz Képzőbe! Ez lesz életed legjobb befektetése! http://penzugyiterkep.hu/konyhape nz/virtuoz_kepzo/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése