2021. december 16., csütörtök

Citromocskák

 

Citromocskák             Citromocskák

Hozzávalók
Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • vanília
  • reszelt citromhéj

Keverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet.
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegyük min. 1 órára a hűtőszekrénybe.

Töltelék

  • 2 tojás fehérje
  • 20 dkg darált mandula/dió
  • 13 dkg cukor
  • vanília
  • reszelt citromhéj

Keverjük össze a hozzávalókat. (Ha hígnak érezzük, sűríthetjük zsemlemorzsával, ha túl sűrű hígíthatjuk egy kis tejjel.)
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és szúrjunk ki belőle 7 cm-es köröket
A közepére tegyünk 0,5-1 tk tölteléket, a képen látható módon formázzuk meg.
Tegyük őket sütőlapra és előmelegített 160 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre (kb. 20 perc).
1,5 dl tejet sárga ételfestékkel színezzünk meg, és a kihűlt sütiket kenjük meg vele, forgassuk kristálycukorba.
(A látvány még élethűbb ha a citromocskák végeit, zöldre színezett tejjel kenjük meg.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése