2021. december 16., csütörtök

Rántott sajt másként – így nem lesz ragadós és elképesztően fincsivé válik!

 

Rántott sajt másként – így nem lesz ragadós és elképesztően fincsivé válik!

A tökéletes rántott sajt titka, nem lesz túl olajos és az állaga is csodás, az ízéről már nem is beszélve.

Hozzávalók:

  • 40 dkg trappista sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál kukoricapehely
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A sajtot vastag, hosszúkás szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük és fűszerezzük, majd belemártjuk a sajtokat. Közben a zsemlemorzsát, a lisztet, az apróra tört kukoricapelyhet és a szezámmagot is összekeverjük és ebbe a keverékbe is belemártjuk a sajtokat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a panírozott rudakat és átkenjük egy kevés olajjal, majd 180 fokon sütjük 10-14 percen át. Időközben megfordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.

Sajtos burgonyafasírt. Képtelenség eleget készíteni belőle!

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
  • 5 evőkanál tej
  • csipetnyi őrölt kömény
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.

Kiadós, finom és porhanyós kifli tojás nélkül lekvárral!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 16 dkg zsír
  • 1 dl zsíros tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 dl tej
  • lekvár

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át kelesztjük letakarva. Lisztezett felületen kinyújtjuk és háromszögeket vágunk a tésztából. A vastagabb oldalára kenjük a lekvárt és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük és még 15 percet hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése