Sertéskaraj pármai módra
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj só
őrölt bors olaj a
sütéshez 20 dkg rizs 6 db
kisebb tojás 20 dkg reszelt sajt
- Citromkarika petrezselyemzöld
Elkészítés:
2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd 1 evőkanál olajjal összekeverjük.
3. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket
beletesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, 1-1 db
tojást ütünk bele, a tojást egy kicsit meghintjük sóval. Körberakjuk reszelt
sajttal, és 180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje
megsül, de a sárgája folyékony marad (kb. 15-20 perc).
4. A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük.
Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.
Megjegyzés:
Az
étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas. Előtte való nap is elkészíthetjük,
és már csak a sütőbe kell tolni, és kész a finom ebéd. Sertéslapockából,
tarjából is kiváló!
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg zsír vagy vaj
- 30 dkg főtt áttört burgonya
- 2 dkg élesztő
- 2 kávéskanál cukor
- 3 evőkanál tej
- 1 + 1/2 tojás
- 1 dkg só
- A pogácsák lekenéséhez:
- 1/2 felvert tojás
- pici pirospaprika
Elkészítés:
A
lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a
tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól
összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer
hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert
tojással.
Az utolsó hajtogatás után
A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép
pirosra sütjük.
Szakállas pogácsa sajtkrémmel
Hozzávalók:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csipet pirospaprika
- 1 kávéskanál só
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 1 dkg élesztő
- 25 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- A töltelékhez: 10 dkg vaj 4 db natúr
kockasajt pici só
Elkészítés:
A tejfölt, a sót, a pirospaprikát, 2
tojássárgáját és 5 dkg reszelt sajtot összekeverünk. Az élesztőt kevés tejben
megkelesztjük.
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Mindezt összedolgozzuk, és 1 órán át pihenni
hagyjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, kikent
sütőlapon készre sütjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele, majd
reszelt sajtban megforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése