2021. december 16., csütörtök

Darált hússal töltött bacon

 

Darált hússal töltött bacon

hozzávalók / 4 adag

elkészítés

  1. A húst öntsük egy tálba, üssük rá a tojást, majd rakjuk bele az áztatott zsemlét.
  2. Szórjunk rá sót és borsot, majd fűszerezzük ízlés szerint (fokhagyma, petrezselyem, vöröshagyma, kakukkfű, mustár, kömény stb). Jól dolgozzuk össze a kezünkkel.
  3. Majd terítsünk ki egy bacont, a masszából formázzunk kis cipókat és tekerjük be vele, majd rakjuk a tepsibe.
  4. Ha megvan mind, előmelegített sütőbe 30 percet süssük fólia alatt, majd vegyük le a fóliát, és kicsit pirítsuk meg. (Én zsiradékot nem tettem alá, csak kb. 1 dl vizet.)
  • sütési hőfok: 180°C      sütési mód: hőlégkeveréses      tepsi mérete: 15x25 cm

Darált hússal töltött bacon

Fűszerezett darált hús baconbe tekerve

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • 3-4 zsemle beáztatva, majd kifacsarva
  • 30 dkg bacon
  • 1 kg krumpli

Elkészítése:

A fenti hozzávalókból gombócokat formázunk ezeket betekerjük a baconnel és kézzel kicsit lenyomkodjuk.

Tepsibe tesszük és mellé tesszük a krumplit egészben vagy félbevágva. Betesszük a sütőbe és 180 fokon kb 30 percig sütjük.

Fűszerezett darált hús baconbe tekerve

Baconbe tekert darált hús sajttal töltve

Hozzávalók:
2 csomag baconszalonna,
20 dkg trappista sajt, (vagy valamilyen füstölt sajt)

Töltelékhez:
1/2 kg darált hús,
3 gerezd fokhagyma,
2 egész tojás,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál őrölt fekete bors,
2 kávéskanál őrölt piros fűszerpaprika,
ezekből fasírtot gyúrunk.

Elkészítése:

A bacont rakjuk szorosan egymásmellé egy zsírpapírra, erre rákenjük a tölteléket, ráhelyezünk egy kb. 1-1.5 cm vastag sajtrudat és a papír segítségével feltekerjük. Zsírral kikent tepsibe, vagy sütőtálra helyezzük és 200 fokon kb. 1/2 óráig süssük.

A töltelék fűszerezése egyéni ízlés szerint is történhet.
Ezt a tekercset én hagymás csirkével tálaltam, ezért nem forgattam már külön vöröshagymába. Ha önállóan készítjük, akkor kevés olajon pirított apróra vágott vöröshagymába forgathatjuk, amitől még finomabb lesz. Tálalhatjuk még fokhagyma mártással, vagy csípős paprika szósszal is.
Isteni finom!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése