2021. december 16., csütörtök

10 perces bögrés mézeskalács recept

 

10 perces bögrés mézeskalács recept

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 bögre porcukor
  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 1/4 bögre méz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk.

Amit összekeveredtek a hozzávalók, már nyújthatjuk is. Körülbelül 3 mm vastagsígóra nyújtjuk és különböző formákat szúrunk ki belőle.

170 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. A cukorkákat még sütés előtt nyomkodjuk bele a tésztába.

Végül:

Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez!

 

Hókifli recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin, vagy zsír
  • csipet só
  • 2 kk cukor
  • kb 2- 2,5 dl tejföl

Töltelék:

  • 2 db tojás fehérje
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • vaníliás cukor
  • csipet só

A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele

 

Elkészítése:
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.

A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, majd belefogatjuk a darált diót. A mákost is így készítjük el.

A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral kb 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kiflire formázzuk. Bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük.

Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.

Készítettem már meggyes,túrós és gesztenyés töltelékkel is.

Végül:

Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez!

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése