2021. december 16., csütörtök

Tejfölös sertésszelet ahogy Kathy készíti recept

 

Tejfölös sertésszelet ahogy Kathy készíti recept

hozzávalók / 2 adag

elkészítés

  1. A hagymát összevágjuk, olajon üvegesre hevítjük, rátesszük a pirospaprikát, és felengedjük 2-3 dl vízzel. Beledobjuk a babérlevelet és a köményt.
  2. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A vajat felolvasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen elősütjük benne. Ha egy picit pirosabb lesz a hús széle, az sem probléma, ezt elrontani nem lehet, csak ha szenesre ég. 
  3. A húsokat egyből a hagymás alaplébe tesszük. Ott hagyjuk, hogy puhuljanak meg teljesen. Amikor elérkezik ez a fázis, a pici vízzel simára kevert tejfölt beleöntjük. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik kicsit.
  4. Főtt tésztával, galuskával ajánlom. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése