2021. december 19., vasárnap

Töltött hagyma

 

Töltött hagyma

Töltött hagyma

·  Hozzávalók:

  • 8 közepes fej vöröshagyma
  • 4 zsemle
  • 4 tojás
  • bors
  • petrezselyem zöld
  • 4 csirkemáj (ez elhagyható)kevés zsemlemorzsa
  • olaj
  • 15-20 dkg sajt

Elkészítése:

A hagymákat megtisztítom, majd félbe vágom, de lehet egészben is hagyni és a belsejét kiszedni, én késsel szoktam.

Egy tepsibe kevés olajat teszek és ezeket ráhelyezem, majd elkészítem a tölteléket. Az alapanyagokat jól összedolgozom és a májat beleaprítom, kevés reszelt sajtot is belekeverek.

A hagymák közepébe kis kocka nagyságú sajt darabokat teszek és erre helyezem a kész tölteléket. Mikor ez megvan alufóliával lefedem és előmelegített sütőben kb 15 percig sütöm, majd megszórom sajttal és valamilyen fűszersóval ízlés szerint és még visszatolom a sütőbe 5 percre.

:

 

Tejszínes-mustáros csirkemell szeletek

Tejszínes-mustáros csirkemell szeletek

 

·  Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell szeletek
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl tejszín
  • 1-2 ek mustár
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Mikor félig kész a hagyma, rátesszük a hússzeleteket, és megsütjük mindkét oldalát. Ha megsült a husi és a hagyma is, felöntjük a mustárral elkevert tejszínnel.

Sózzuk, borsozzuk, és ebben a tejszínes szószban puhára főzzük.

 

Fűszeres baconos sült burgonya

Fűszeres baconos sült burgonya

·  Hozzávalók:

  • 1,5 kg sütnivaló burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma vagy 3 szál újhagyma
  • 6 ek olaj
  • só, bors
  • kakukkfű, rozmaring
  • 10-15 dkg kockázott bacon

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk és nagyon vékonyra felszeleteljük. (Én egy mosogatószivaccsal átdörzsöltem, nem pucoltam, szerettem volna, ha rusztikus lesz)

Egy hőálló tálat kikenünk olajjal és a felkarikázott krumplit belehelyezzük. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk és a burgonyakarikák közé rakjuk.

Sózzuk, borsozzuk és a maradék olajjal megkenjük a tetejét.

Rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítjük. Legvégül az apróra vágott bacon szalonnát is rászórjuk. 2-3 dl vizet öntünk rá és egy alufóliával lefedjük.

190 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órát pároljuk, majd levesszük róla a fóliát és 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése