2021. december 16., csütörtök

Kakaós kevert Karicától recept

 

Kakaós kevert Karicától recept

Kakaós kevert Karicától

hirdetés

story

Szintén gyerekkori emlék ez a sütemény, s szerencsére megvan az eredeti recept. Egyszerű hétvégeken készítette édesanyám. Mindig gyorsan elkészült, és gyorsan el is fogyott. Amolyan "nincs sok időm, de ennék valami finomat" süti.

hozzávalók / 8 adag

elkészítés

  1. A tojást a kristálycukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Időnként öntünk a masszához tejet, hogy jól kavarható legyen.
  2. A tepsit sütőpapírral béleljük (vagy kikenjük, és liszttel meghintjük), és ráöntjük a kakaós masszát. Addig sütjük, amíg el nem válik a tepsi oldalától. Mikor megsült, deszkára tesszük, és kihűtjük.
  3. A kihűlt tésztát oldalról keresztben kettévágjuk, és megkenjük valamilyen pikáns lekvárral. Ráborítjuk a tetejét, és vaníliával ízesített porcukorral megszórjuk. Mindig rombusz formájúra szeltük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése