2021. december 16., csütörtök

Rakott tészta olaszosan

Rakott tészta olaszosan

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált húsból elkészített bolognai mártás
  • 0,5 kg penne tészta
  • 1 kanál vaj
  • 1 púpos kanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só,bors,reszelt szerecsendió
  • 1 tojás
  • +5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A darált húsból bolognai mártást készítünk.A legegyszerűbb alappor felhasználásával, de költségkímélő megoldás ha egy pörkölt alapra tesszük a darált húst és kechuppal, oregánóval ízesítve készre főzzük. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, átfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát majd a lisztet, felöntjük a tejjel és habverővel simára kevergetve felfőzzük. A végén hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket, ízesítjük sóval és jól átkeverjük. Az elkészült sajtszósz harmadához keverünk egy egész tojást, (vigyázat ekkor már ne legyen forró a szósz) és ebben forgatjuk át a sós vízben kifőtt tésztát. Tűzálló edényben rétegezzük: tészta, húsos mártás, tészta, sajtszósz, a tetejére pedig reszelt sajt kerül. 200 C°-os sütőben rövid idő alatt összesütjük.

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése