Süss a karácsonyi nagy sütögetés idején a mézeskalács
tésztájából 4 lapot és tedd félre. Elég a nagy nap előtti este a krémmel
megtöltened, másnap már szeletelheted is. Reggelre a lapok megpuhulnak, és kész
is az isteni finom sütemény.
Hozzávalók:
a mézeskalács lapokhoz:
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kisebb tojás
a krémhez:
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A
mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el
nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beletesszük a tojást is.
Fakanállal összedolgozzuk. (Ha nagyon száraz, kis vizet adhatunk hozzá. Ha
nagyon lágy, kicsi lisztet szórunk még bele.) Egynemű, kicsit lágy tésztát kell
kapnunk, amit egy napig folpackkal letakarva hűvös helyen állni hagyunk.
A krémhez a darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet
főzünk, majd lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk
a kihűlt darás pépet. Alaposan elkeverjük és lehűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése