2021. december 16., csütörtök

Isler

 

Isler

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • lekvár
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítése:

Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

A hűtőből kivéve lisztezett felületen kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak!)

Sütőből kivéve rácsra szedjük, és kihűtjük.

A kihűlt korongokat ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk

A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, majd olajat keverünk hozzá, és ezzel vonjuk be az összeragasztott korongokat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése