Bögrés lángos dagasztás nélkül
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 5 bögre liszt
– 1 csomag porélesztő (
– másfél bögre natúr joghurt (3 és fél dl), ha valami hígabb fajtával
dolgozunk, akkor abból lehet, hogy valamivel több kell
– 2 tojás
– 2 teáskanál só
– 3-4 evőkanál langyos víz
– olaj a sütéshez
Elkészítése:
És a hamisítatlan strandhangulatot idéző fokhagymás
kencéhez négy gerezd fokhagymát, négy evőkanál olajat, egy púpos mokkáskanál
sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a
kisült lángosokat
Elkészítése:
1. Kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk
a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit
meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak
(tizenöt-húsz perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy bucit,
széthúzgáljuk, és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét
oldalát aranyszínűre sütjük. Ha túl hirtelen sül, akkor vegyünk vissza a
hőfokon.
Bögrés vattasüti
Ez egy hipp-hopp finomság ismét, a férjem névnapjára
készült, a kollégáinak vitte a munkahelyére. Hihetetlenül, puha, laza tésztája
van, a tetején pedig egy vaníliapudingos réteg, rajta vajjal és cukorral
pirított kókusz. Fenomenális, abbahagyhatatlan… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók a
tésztához:
– két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– bő fél bögre étolaj (
– egyharmad bögre szódavíz (
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor (
A pudingos
réteghez:
– 2 bögre 2,8%-os tej (fél liter) – 1
csomag vaníliás pudingpor (főzős) –
negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
A pirított
kókuszhoz:
– 10 dkg vaj – fél bögre
kristálycukor (8 dkg) – 1 csomag
kókuszreszelék (10dkg)
Elkészítése:
1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval
elkeverjük.
2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180
fokon alul-felül sütés programon húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük.
Tűpróbát végezzünk!
3. Míg a piskóta egy picit hűl, addig elkészítjük a pudingot a szokásos
eljárással. Mikor elkészül, akkor szépen ráöntjük a tésztára, és egyenletesen
elsimítjuk rajta.
4. Ezután egy serpenyőben vagy kisebb lábasban közepes hőfokon aranybarnára
pirítjuk a kókuszt a vajjal és a cukorral. Folyamatosan kevergessük!
5. A kész pirított kókuszt szórjuk egy kanál segítségével a süteményre, és
igazgassuk el úgy, hogy mindenhol szépen befedje a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése