2021. december 16., csütörtök

Tepsis fasírt petrezselymes almakockákkal

 

Tepsis fasírt petrezselymes almakockákkal

Hozzávalók:

  • 1 db szikkadt zsemle
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 evőkanál vaj
  • 5 dkg natúr krémsajt
  • 7,5 dkg tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál almaecet
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 db alma
  • 1 kg burgonya
  • bors

Elkészítés:

A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát főzzük sós vízben 20 percig.

A darált húst alaposan dolgozzuk össze a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a meghámozott, finomra vágott hagymával, a tojással és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel formázzunk a masszából 8 db pogácsát, és rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

A burgonyát szűrjük le, tegyük vissza a lábasba, adjuk hozzá a vajat. Fedjük le, rázogassuk meg, majd osszuk el a húspogácsák mellett. Toljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

Keverjük simára a krémsajtot a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal. A finomra vágott petrezselymet forgassuk össze az almaecettel, az olívaolajjal és a kimagozott, felkockázott almával.

Simítsuk a tejfölös sajtkrémet a megsült fasírtokra, majd a burgonyával és a petrezselymes almával kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése